ZAVRŠENA PRETRAGA NA TRUMPOVOM IMANJU: Evo što su sve pronašli istražitelji

Foto: Wikimedia Commons

Nakon što je pretraženo imanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, poznato je što je američka vlada pronašla na tom imanju. Kako navodi The New York Times pozivajući se na više osoba upućenih u tu akciju, navodno je pronađeno više od 300 dokumenata s oznakama tajnosti, uključujući materijal CIA-e, Agencije za nacionalnu sigurnost i FBI-a.

Nacionalni arhiv SAD-a u siječnju je pronašao početnu seriju od više od 150 dokumenata označenih statusom “tajna”. Drugi set su Trumpovi suradnici dali američkom Ministarstvu pravosuđa u lipnju, dok je treća serija zaplijenjena u raciji FBI-a ranije ovog mjeseca.

Ministarstvo pravosuđa nije zasad odgovorilo na zahtjev za komentar, kao ni predstavnici bivšeg predsjednika.

Inače, Trump je u ponedjeljak zatražio od federalnog suda da privremeno blokira FBI u pregledu materijala koje je zaplijenio 8. kolovoza iz njegove kuće u Mar-a-Lagu dok se ne imenuje poseban odbor koji će nadgledati pregled.

Podsjetimo, pretraga je dio federalne istrage o tome je li Trump nezakonito uklonio dokumente kada je napustio dužnost u siječnju 2021. nakon što je izgubio predsjedničke izbore od demokrata Joea Bidena.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI