ZBOG COVIDA-19 VLASTI ‘ZATVORILE’ KINESKI GRAD: Ta je odluka izazvala žestoke prosvjede u tom industrijskom središtu

screenshot

U gradu Zhengzhou u središnjoj Kini nalazi se golema tvornica za proizvodnju iPhonea. No, tamošnji stanovnici sada su u nevjerici jer je vlast naredila “zatvaranje” toga grada što znači lockdown za šest milijuna ljudi. Razlog je nagli porast slučajeva Covida-19.

Odluka o “zatvaranju” izazvala je žestoke prosvjede u tom industrijskom središtu.

Ispred postrojenja prosvjedovale su stotine radnika. Sučelili su se s policijom oboružanom palicama i odjevenom u bijele kombinezone za zaštitu od zaraze.

Odmah nakon toga su gradske vlasti naredile veliku kampanju testiranja na koronavirus u više četvrti koje su zatvorene na pet dana, počevši od petka u ponoć.

Stanovnici iz središta grada više ne mogu izaći iz svoje četvrti bez negativnog PCR test i dozvole lokalnih vlasti. Savjetovano im je da ne napuštaju svoju četvrt, “osim ako je prijeko potrebno”.



Ministarstvo zdravstva je u četvrtak objavilo novi rekordan broj pozitivnih u posljednja 24 sata, a to su 31.444 lokalna slučaja od kojih je 27.517 bilo bez simptoma.

Te su brojke međutim vrlo male u odnosu na 1,4 milijarde stanovnika Kine i brojke u zapadnim zemljama, objavio je France presse.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI