Zbog deložacije kod Motovuna policija blokirala mjesto, aktiviste Živog zida izvlačili iz automobila

screenshot

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar o svemu je napisao: “Ovo je politika HDZ-a!”.

Prilaz mjestu Brkač kraj Motovuna od petka ujutro je pod policijskom blokadom, piše Dnevnik.hr. Naime, u tom mjestu je u 9.30 sati najavljena deložacija obitelji Milanović, a policija je dobila dojavu o dolasku aktivista Živog zida koji su najavili sprečavanje spomenute deložacije.

Aktivisti su zaustavljeni na barikadama, a kako su iz Živog zida objavili na svojem Facebook pofilu policija ih je pokušavala izvući iz iz automobila, no uspjeli su tek neke od njih, ali ne i sve. Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar o svemu je napisao: “Ovo je politika HDZ-a!”.

Podsjećamo, sud je naložio deložaciju zbog nevraćanja kredita RBA štedionice od 80.000 eura podignutog prije 15 godina. Obitelj tvrdi da su dosad ukupno vratili 200.000 eura, no kad su prestali plaćati štedionica im je ovršila kuću i potom je prodala također iz iste grupacije, RBU nekretnine, koja od njih traži novih 150.000 eura.

Povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske Michael Spitzer tvrdi da je tvrtka RBU Nekretnine godinama pokušavala naći mirno rješenje s obitelji Milanović, ali da njihova nastojanja nisu urodila plodom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI