ZBOG OVOG BI TRUMP MOGAO LETJETI IZ BIJELE KUĆE: Demokrati ga nagazili zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti

Screenshot

Pred američkim predsjednikom Donaldom Trumpom nikad gora vremena, a za sve su krivi telefonski pozivi prema Ukrajini. Iako se Trump opravdava da nije učinio ništa loše, već samo čestitao novoizabranome predsjedniku Vladimiru Zelenskom na pobjedi, njegovi protivnici smatraju da su pozivi koje je tog 25. srpnja upućivao prema Ukrajini, dobar razlog za Trumpov opoziv. Hoće li Trump preživjeti još jedan skandal?

Znate kako se čitav Trumpov mandat šuška da su mu u pobjedi na predsjedničkim izborima pomogli Rusi? Ako su glasine istinite i ako je uz pomoć druge države stvarno uspio diskreditirati Hillary Clinton, čini se da lukavi američki predsjednik istim metodama ide u borbu za još jedan mandat.

Američki mediji bruje o tome kako je Trump ucjenjivao ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, tražeći da istraži sina Joea Bidena, bivšeg potpredsjednika SAD-a i kandidata za demokratsku predsjedničku nominaciju. Kako se Zelenski oglušio o Trumpove naredbe da pokrene istragu o Hunteru Bidenu, mjesec dana nakon toga, Washington je odgodio slanje 250 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini.

Trump je u tom periodu najmanje sedam puta zvao Zelenskog, izvori kažu da je prijetio i vikao, a problem je nastao kada ga je jedan pripadnik američke tajne službe prijavio službenim kanalima za zviždače, smatrajući da je time “predsjednik ugrozio nacionalnu sigurnost”. No, Bijela kuća je tu prijavu odbila proslijediti relevatnim tijelima u Kongresu, što je posebno razbjesnilo demokrate.

“Razgovor koji sam vodio uglavnom je bio čestitka na pobjedi i uglavnom se ticao korupcije, razne vrste korupcije. Uglavnom je bio o tome kako ne želimo da naši ljudi, kao što su potpredsjednik Biden i njegov sin, doprinose korupciji koja već postoji u Ukrajini”, odgovorio je Trump svojim protivnicima.



Trumpov odvjetnik i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani priznao je da je i on pokušao potaknuti Ukrajince da pokrenu istragu protiv Bidenovog sina, jer je i sam Joe Biden umiješan u korupciju i ukrajinsku politiku. Ukrajinci su stvarno zaposlili Bidenovog sina, kako bi odobrovoljili SAD i samog Bidena koji je kod predsjednika Obame bio zadužen za Ukrajinu. Tko bi im i mogao zamjeriti takvo što, jer u borbi protiv Rusije, Ukrajina itekako ovisi o američkoj pomoći pa se zapošljavanje potpredsjednikovog sina činio kao logičan odabir “dodvoravanja” Amerikancima.

Demokrati se ne smirju i glasno prosvjeduju, jer smatraju da je riječ o zlouporabi ovlasti koja bi mogla biti konačan povod za opoziv, a o svemu se oglasio Joe Biden kazavši “Nazvati predsjednika druge države, koji ovisi o američkoj pomoći, i tražiti ga da me istražuje i spekulira – krajnje je uznemirujuće”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI