ŽDO U ZAGREBU PODIGNULO OPTUŽNICU PROTIV DRŽAVLJANINA BiH: Ispalio više hitaca iz pištolja prema bivšoj supruzi

Foto: Denis Jerkovic / CROPIX/ Ilustracija

Protiv 79-godišnjaka, državljanina BiH, prošlog četvrtka je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Okrivljenika se tereti da je u ožujku ove godine skriven iza spremnika za otpad čekao da njegova bivša supruga prođe ulicom s namjerom da je ubije.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 79-godišnjak 27. ožujka 2022. oko 9,55 sati došao u jednu ulicu u Zagrebu u kojoj se nalazi više obiteljskih kuća i po kojoj se kreću prolaznici, te se, s nakanom da usmrti svoju bivšu suprugu, sakrio iza spremnika za otpad i čekao njen nailazak, a kada ju je vidio ispalio je iz pištolja više hitaca prema njoj. Oštećenica je zadobila tjelesnu ozljedu budući da ju je pogodilo jedno streljivo”, objavio je  ranije DORH.

U novom priopćenju, ŽDO Zagreb navodi kako je u ženinom društvu, dok je prolazila ulicom, osim više odraslih osoba bilo i djece koje je optuženi također ugrozio.

On je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca prema glavi svoje bivše supruge pri čemu je ona zadobila tjelesnu ozljedu mekih tkiva glave.Tužiteljstvo je u optužnici zatražilo da se okrivljeniku, koji se već nalazi u istražnom zatvoru, produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI