Zdravko Pevec nakon nove presude tvrdi: ‘Zdravlje mi je narušeno, no neću se predati, ni odustati’

Davor Puklavec/PIXSELL

Zdravko i Višnja Pevec, bivši vlasnici trgovačkog lanca Pevec ponovno žive teške dane.

Naime Visoki trgovački sud Republike Hrvatske 5. rujna 2019. potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “Kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec te da mora nadoknaditi troškove sudskog postupka u iznosu od gotovo 700 tisuća kuna.

“S obzirom na ovaj moj brand i verbalni žig, povjerio sam ovlaštenim sudskim vještacima i institucijama marketinške struke da utvrde tko je autor verbalnog žiga Pevec”, dodaje. Tvrdi da će, kada stignu nalazi vještaka, javnost biti obaviještena o pravoj istini, kaže Zdravko Pevec, a prenosi Jutarnji list.

Ja sam zaista šokiran i iznenađen. Mogu jedino komentirati da sud nije dopustio vještačenje, što je po meni presedan”, tvrdi Pevec.

Ovaj novi poraz za bračni par Pevec dolazi samo nekoliko dana nakon što je Ustavni sud odbacio tužbu Zdravka i Višnje Pevec u kojoj su se žalili da nisu imali pravično suđenje.

Vrhovni je sud potvrdio presudu bjelovarskoga Županijskog suda kojom je Zdravko Pevec proglašen krivim za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaju poreza te je osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora te još toliko uvjetno s rokom kušnje od tri godine.



“Nisam pravnik, ali puno toga sam naučio u ovome. Što se tiče Ustavnog suda, znate kada je bila prva presuda protiv nas, jednostavno vam to ide dalje automatizmom. Sudovi samo potvrđuju prethodno”, tvrdi Pevec.

Prema istoj odluci Ustavnog suda, njegova supruga Višnja Pevec osuđena je na godinu dana zatvora koji je zamijenjen radom za opće dobro. “Moja supruga je rad za opće dobro odradila ove godine u Bjelovaru te je u sklopu tog rada za opće dobro pomagala ljudima s teškim mentalnim oštećenjima.”

Zdravko Pevec tvrdi da samo poznati kineski brend Huawei ima jaču reklamu od njegove te kaže da je kroz sve što je prošao i što i dalje prolazi dobio podršku od građana i naroda koji je uz njega.

“Ja sam Pevec, Hrvat koji je bio obični građanin. Stvorio sam zajedno s dobavljačima i narodom najveću trgovačku firmu neprehrane. Ako mi doslovno uzmu moje ime Pevec, onda neka narod i kupci kažu hoće li kupovati u tom otetom Pevecu ili ne. Uvjeren sam da ću se nagoditi s tvrtkom, a kada od institucija za vještačenje dobijem potvrdu, onda mislim da imam jake džokere za nagodbu”, tvrdi Zdravko Pevec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI