ZEKANOVIĆ NAKON SMJENE UZVRATIO UDARAC! ‘Budi protiv potvrda ali istakni jednu drugu činjenicu, u Saboru ima barem 30 antivaksera’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon smjene s mjesta predsjednika saborskog kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, Hrvoje Zekanović a sve zbog žestokog govora kojeg je održao u Saboru u kojem je pozvao građane da se cijepe te svojim  kolegama iz Sabora s desne političke scene poručio da se srame. Time je izazvao velike i jake reakcije a pohvalno se o njegovom govoru izjasnio i sam premijer Plenković.

“Iznenadilo me u neku ruku iako sam znao da je u pripremi sjednica Predsjedništva. Žao mi je radi njihove oduke, ali zbog mog stava i onog što sam rekao u Saboru nije. Iznimno sam ponosan na ono sam izgovorio i da se mogu naći u istoj poziciji, opet bih to izgovorio, možda i glasnije”, kazao je Zekanović za Dnevnik Nove TV  odgovarajući  na pitanje je li ga smjena iznenadila.

Kazao je kako je trenutak u kojem je progovorio odabrao jer se tada raspravljalo o Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

”Naravno, uvijek imate i neke druge stvari koje vas dodatno potaknu. Kad su neki kolege bolesni ili potencijalno bolesni od koronavirusa”, otkrio je.

Svoj stav uvijek i jasno i glasno artikulira, poručio je Zekanović



”COVID potvrde nama Suverenistima ne odgovaraju, također nam stožerokracija koja je na djelu ne odgovara. Međutim, i to ću ponoviti tisuću puta, svi političari iz bilo kojeg dijela političkog spektra moraju to jasno i reći i pozvati ljude da se cijepe. Budi ti protiv potvrda, ali istakni da je cijepljenje nešto čime se suzbija ova epidemija. A oni koji kažu da nisu antivakseri, a nisu pozvali ljude na cijepljenje su obični antivakseri. U Saboru ih ima barem 30”, ustvrdio je.

Na pitanje je li mu smjena došla kao neki vid šamara Zekanović kaže da nije.

”Svi koji kritiziraju moj stav, sutra će potpisati ovo što ja govorim”, kazao je i dodao da ne strahuje za svoje mjesto u svojoj stranci. ”Ja sam predsjednik i utemeljitelj stranke i to je moja stranka”, zaključio je Hrvoje Zekanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI