ZEKANOVIĆ O RASPUDIĆU: ‘On je možda elokventniji, možda i pametniji, ali nije vjerodostojan i to ga boli’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik iz redova Suverenista Hrvoje Zekanović komentirao je na N1 izjavu MOST-ovog Nine Raspudića koji je za Suvereniste rekao da su “primitivni, neuki i marginalni”.

“Ta njegova izjava najviše govori o njemu samom. Onaj tko to može izgovoriti u javnom prostoru zapravo govori o sebi, tko je, što je, odakle je. To je Nino Raspudić. To je izričaj koji se ne može koristiti ni na ulici ni u krčmi među pijancima, a on ga koristi u Saboru”, istaknuo je Zekanović.

Dodao je da je Raspudić ovom izjavom pokazao svoj karakter.

“Most bi vjerojatno i danas sjedio u Vladi RH da ih Plenković nije potjerao. Sjetimo se famozne Plenkovićeve rečenice ‘tajnice, pripremite ostavke za naše ministre’. S druge strane, osobno sam rekao doviđenja tom istom Andreju Plenkoviću i tu je jasna distinkcija, mi smo vjerodostojni”, istaknuo je Zekanović.

Osvrnuo se na “lik i djelo” Nine Raspudića za kojeg je rekao da je “možda elokventniji, možda i pametniji, ali nije vjerodostojan i to ga boli”.



Naglasio je da HDZ ima većinu te da mogu izglasati koga god žele za ravnatelja HRT-a i da bilo kakav “cirkus oporbe” neće to promijeniti.

Govorio je i o prijedlogu referenduma oko uvođenja eura.

“Pozivam i kolege s ljevice da, ako smatraju da narod treba odlučiti o uvođenju nove novčane jedinice neka sada lijepo izađu i da potpišu referendumsku inicijativu. Neka oni naprave korak. Mi pozivamo sve političke opcije, bez obzira na predznak”, naglasio je.

Prema njegovim riječima, narod tu mora izreći svoj stav.

“Kad se odreknte suvereniteta, vi ste na vjetrometini, dali ste se u ruke nekome, ovaj put Europskoj središnjoj banci. Uvođenje eura je sveti cilj Andreja Plenkovića”, zaključio je Zekanović za N1.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI