ZELENSKIJ JE SPREMAN ZA RAZGOVOR S PUTINOM: Rekao svijetu što slijedi! ‘Ako ne uspijemo prijeti 3. svjetski rat’

Screenshot: Facebook

Ukrajinski predsjednik  izjavio je da je spreman pregovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako bilo koji pokušaj pregovora ne uspije, to može značiti da bi borba između dviju zemalja mogla dovesti do trećeg svjetskog rata. O sastanku dvojice čelnika već se neko vrijeme govori,ali Putin poručuje kako se prije sastanka trebaju riješiti neka temeljna pitanja, odnosno zahtjevi ruske strane.

“Spreman sam pregovarati s njime. Spreman na sam to već dvije godine. Mislim da bez pregovora ne možemo okončati ovaj rat”, rekao je Zelenski za CNN.

“Ako postoji i samo jedan posto šanse za nas da ovo završi, napravit ćemo to. Moramo to napraviti. Svaki dan gubimo ljude, nedužni ljude”, rekao je.

“Ruske snage došle su da nas istrijebe, da nas ubiju. Naše dostojanstvo nam neće sačuvati živote. Ako postoji ikakva mogućnost, ikakva šansa za pregovore, razgovore s Putinom, iskoristit ćemo tu šansu. No, ako to propadne, to znači da će ovo biti treći svjetski rat”, zaključio je Volodimir Zelenskij.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan ponudio da Putin i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dođu u Tursku te da se tako olakšaju pregovori o okončanju rata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI