ZELENSKIJ KONAČNO I MALI OPTIMIST: Obratio se u kasni sat! Nema popuštanja u obrani, tražimo još jače sankcije Rusiji

Screenshot: Facebook

U kasnovečernjem obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je oprez glede obećanja Rusije da će drastično smanjiti vojne operacije u nekim područjima i rekao da Ukrajina neće popuštati svoje obrambene napore.

Rusija i Ukrajina vodile su u ponedjeljak mirovne pregovore o miru.

Zelenski je rekao da Kijev ne vidi razloga vjerovati riječima nekih ruskih predstavnika.

“Možemo reći da su signali koje dobivamo iz razgovora pozitivni, aline prigušuju eksplozije ruskih granata”, rekao je, dodajući da Ukrajina može vjerovati samo konkretnom rezultatu razgovora.

Ranije tijekom dana Rusija je obećala smanjiti vojne operacije oko glavnog grada Kijeva i na sjeveru Ukrajine.Zelenski je rekao da unatoč tom obećanju “situacija nije postala lakša … ruska vojska još uvijek ima značajan potencijal za nastavak napada na našu državu. Stoga ne smanjujemo naše obrambene napore.”

Ponovio je da bi bilo kakav mirovni sporazum morao uključiti odlazak ruskih snaga s ukrajinskog teritorija, te da ne može biti kompromisa o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Također je pozvao na strože sankcije Rusiji i odbacio ideju o ukidanju sadašnjih kaznenih mjera dok se rat ne završi i pravda ne izvrši.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI