ZELENSKIJ MU NIJE OSTAO DUŽAN: Obrecnuo se i poslao odgovor Milanoviću: ‘Ne bi tako pričao da je 100.000 vojnika na hrvatskoj granici’

Wikimedia Commons

Ukrajinski predsjednik Volodmir Zelenskij u petak je u svojoj objavi na Twitteru spomenuo i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

“Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović ne bi posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već iskazom solidarnosti i prijateljstva”, napisao je ukrajinski predsjednik na Twitteru.



Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović opisao je u četvrtak kao “obično šarlatanstvo” posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini u vrijeme velikih napetosti s Rusijom i prozvao ga da će “zbrisati u Bruxelles ako zagusti”.

A o svemu se Milanović ponovno nakon kritika osvrnuo u petak na Pantovčaku.

Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra”, rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku.

S Rusijom i Ukrajinom treba biti oprezan. ”Ne guraj nos gdje mu nije mjesto”, rekao je predsjednik Milanović.

Premijer Plenković je  tijekom svog još ranijeg posjeta Ukrajini nudio hrvatsko iskustvo mirne reintegracije kao primjer koji bi Ukrajina mogla slijediti za vraćanje pod kontrolu svog teritorija na istoku zemlje zbog čega ga je kritizirala službena Moskva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI