ZELENSKIJ U NOĆNOM OBRAĆANJU: ‘Ruske snage miniraju kuće, opremu, čak i tijela ubijenih’

Foto: Volodimir Zelenskij/Twitter

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij tijekom noći ponovno se obratio Ukrajincima. U svom govoru potvrdio je kako je na istoku Ukrajine teška vojna situacija, a sa sjevera zemlje ruske snage se povlače.

“Na sjeveru zemlje okupator se nastavlja povlačiti. Polako, ali primjetno. No na istoku je stanje i dalje vrlo teško. Ruske trupe kreću se prema Donbasu i Harkivu. Pripremaju nove udare”, kazao je.

“Teške bitke su pred nama. Ne možemo razmišljati tako da smo već prošli sve testove”, također je izjavio.

U subotu bi se trebao otvoriti humanitarni koridor iz Mariupolja prema Zaporižju. Predstavnici Međunarodnog Crvenog križa i UNHCR-a nadgledat će situaciju. Iz okupiranog Mariupolja do sada je evakuirano više od 3000 ljudi.

Ruska vojska radi “potpunu katastrofu”, naglasio je Zelenskij.“Miniraju cijeli teritorij. Miniraju kuće, miniraju opremu, čak i tijela ubijenih. Postavili su puno žica, a za sobom su ostavili još dosta drugih opasnosti”, istaknuo je. Dodaje kako bi Ukrajinci trebali pričekati dok se ne uvjere da su mine očišćene i da je opasnost od granatiranja prošla, prije nego što pokušaju nastaviti svoj normalan život.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI