ZELENSKIJ UPOZORAVA NA AMBICIJE MOSKVE: ‘Usmjerene su na veliko područje, od Varšave do Sofije’

Foto: Mykhailo Palinchak/Guliver Image

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij održao je govor za oba doma u češkom parlamentu putem video veze. Istaknuo je kako je potrebno uvesti još teže sankcije Rusiji jer Rusija ima teritorijalnih ambicija čak do Varšave i Sofije.

“Rusija nije zainteresirana samo za naš Mariupolj, Sjeverodoneck, Harkiv i Kijev. Ne, njene ambicije su usmjerene na veliko područje, od Varšave do Sofije”, kazao je ukrajinski predsjednik.

“Kao i u prošlosti, ruska invazija Ukrajine prvi je korak koji je potreban ruskom vodstvu da si otvori put prema drugim europskim državama, za osvajanje drugih naroda”, dodao je.

Nakon što je Europska unija uvela šesti paket sankcija Rusiji, Zelenskij ističe kako bi i sedmi pojačao pritisak na Rusiju.

“Ukrajini dati status kandidata sada predstavljalo bi dokaz da je europsko ujedinjenje stvarno, da europske vrijednosti doista djeluju, ne da su samo navedene u nekim dokumentima”, rekao je Zelenskij.“Osoba koja želi osvojiti sve neće nikad stati nakon što dobije samo dio onoga što želi”, kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI