ŽELJE DUBROVNIKA ZA BUDUĆNOST: ‘Potrebno je izgraditi cijelu cestovnu infrastrukturu’

Tonci Plazibat/Cropix

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković za N1 osvrnuo se na otvorenje Pelješkog mosta te je najavio kako će transport sada biti puno jednostavniji, a Dubrovnik će posjetiti više gostiju.

Kaže kako sada gužve na graničnim prijelazima odlaze u prošlost.

“Svi će profitirati. Transport robe ići će puno jednostavnije, mogućnosti po pitanju gospodarskih zona također će biti velike. Dubrovnik će osjetiti i određeno povećanje broja gostiju. Očekujemo veliki broj naših sunarodnjaka koji će obići most i doći u Dubrovnik”, rekao je Franković.

Dodaje kako već postoje planovi za gospodarske zone. “Ide su u izmjenu urbanističkog plana i pozvat ćemo sve poduzetnike da dođu u grad”.

Navodi da su zadovoljni turističkim brojkama. Dubrovnik ide u smjeru održivog turizma.“Imamo manji broj dolazaka s većim brojem noćenja, što je bio naš cilj. Dubrovnik je prioritetno avio-destinacija. Na prvom mjestu je Velika Britanija, SAD na drugom i tako dalje, ni jedna hrvatska destinacija nema takav tip gostiju”.

Ističe da je krajnji jug Hrvatske zaslužio dobiti i autocestu do Dubrovnika, a prije svega brzu cestu koja povezuje Dubrovnik i zračnu luku. Kaže da su fazi projektiranja brze ceste, a za autocestu se radi na izradi projektne dokumentacije.

“Dugo godina jug je bio zaboravljen. Potrebno je izgraditi cijelu cestovnu infrastrukturu”, poručio je.

Komentirao je i odnos predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića tijekom otvorenja Pelješkog mosta.

“Pelješki most je postigao jedinstvo i poslane su snažne državničke poruke sa svih strana. Mi smo jaki kad smo zajedno. Potrebno nam je političko jedinstvo na ključnim političkim pitanjima. Postoje različita mišljenja i ona su opravdana, ali nisu opravdana kad treba razmišljati državnički”, navodi dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI