Željka Markić izgubila spor protiv novinarke RTL-a: Evo o čemu se točno radilo! Markić komentirala presudu i najavila žalbu

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Novinarka RTL-a, Danka Derifaj na svom Twitter profilu objavila je kako je dobila spor protiv Željke Markić. “Samo da se pohvalim, dobila sam spor sa Željkom Markić. Stigla oslobađajuća presuda od njezine kaznene tužbe za klevetu. Nisam ju klevetala nego radila svoj novinarski posao, hvala, do viđenja. Zasluge idu Jadranki Sloković“, napisala je Derifaj.

Podsjetimo, u svibnju 2016. godine u RTL Direktu emitiran je prilog o pozadini incijative Hod za Život, iza koje stoji Željka Markić, a upravo su konstrukcije izrečene u tom prilogu postale temelj za tužbu protiv novinarke.

“Presuda je nepravomoćna i žalit ćemo se na nju. Već smo uspješno srušili jednu drugu, također ideološki motiviranu presudu sutkinje Sandre Kantolić. Sutkinja Kantolić prihvatila je nevjerojatnu konstrukciju Danke Derifaj, na štetu istine, opravdavajući neprofesionalno novinarstvo i ideološki motivirano blaćenje neistomišljenika.

Naime, dokazali smo na sudu da je lažna i klevetnička tvrdnja Danke Derifaj da „zarađujem na tabletama protiv začeća“. Dokazali smo da su moji odgovori na postavljena pitanja u prilogu za RTL točni: da moja firma nije nikad prodavala kontraceptivna ili abortivna sredstva niti se bavila kliničkim ispitivanjima istih.

Dokazali smo i da je moja tvrtka surađivala s Tevom isključivo na kliničkim ispitivanjima neuroloških lijekova. A onda je Danka Derifaj složila konstrukciju da je ona tvrdnjom da ja zarađujem na kontracepciji u stvari mislila reći da ja poslovno surađujem s Tevom, a kako ova multinacionalna kompanija s više od 30 000 zaposlenika zarađuje između ostalog i na kontracepciji – to onda znači da i moja firma – koja s Tevom surađuje u potpuno drugom području – u stvari zarađuje na kontracpeciji.



Ovu misaonu akrobaciju Danke Derifaj, koju je sutkinja Sandra Kantolić prihvatila kao izgovor za svoju presudu, značila bi da Derifaj ima pravo u nekom sljedećem prilogu u RTL Direktu optužiti npr. liječnika koji se zalaže za zaštitu života od začeća, recimo neurologa ili pedijatra, a zaposlen je u bolnici u kojoj se rade pobačaji – „da dok hoda za život istovremeno svoju plaću zarađuje na pobačajima“.

Zahvaljujem se Odvjetničkom društvu Planinić, Šoljić i partneri na ustrajnom zastupanju istine, strpljivosti i profesionalnosti”, komentirala je Željka Markić ovu nepravomoćnu presudu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI