Željko Glasnović protiv DIP-a: Što se događa s glasovima iz Mostara i Livna?

Bruno Konjevic/Cropix

General Željko Glasnović je, kao nositelj Neovisne liste Željka Glasnovića za XI. izbornu jedinicu, možda i najveći gubitnik srpanjskih parlamentarnih izbora.

One je, naime, za samo 11 glasova izgubio mjestu u Hrvatskom saboru. Stoga je uputio je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dopis u kojemu traži pristup informacijama. Glasnović traži uvid u izborne liste, uvid u glasačke listiće te uvid u ostalu prateću dokumentaciju.

Naime, general Glasnović je odmah “nakon završenih izbora za Hrvatski sabor prijavio više nepravilnosti. Kod toga su se posebno očitovale dvije nepravilnosti u XI. izbornoj jedinici, i to na biračkom mjestu broj 34 (Livno) te biračkom mjestu broj 26 (Mostar), a sva dokumentacija se nalazi kod DIP-a”.

DIP ga je, putem zastupnika, odvjetnika Mate Knezovića, dopisom od dana 19. kolovoza 2020., izvijestilo da će zatražiti dokumentaciju koja mu nedostaje jer se nalazi u Mostaru i Livnu.

“Usprkos činjenici da se radi o hitnom postupku, te da se ovakvim postupanjem produbljuje sumnja u zakonitost izbora, DIP do danas nije pozvao Željka Glasnovića radi uvida u dokumentaciju i prebrojavanje glasova za navedena izborna mjesta. Vjerujemo da Konzularna predstavništva Republike Hrvatske u Mostaru, odnosno Livnu, namjerno odbijaju dostaviti izborne kutije i ostali popratni izborni materijal, jer su svjesni nezakonitih radnji počinjenih na navedenim biračkim mjestima”, priopćio je njegov odvjetnik Knezović.Iz DIP-a su im još 19. kolovoza poslali priopćenje u kojem stoji kako su zatražili dostavu navedene dokumentacije te da će ih po zaprimanju iste obavijestiti.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI