ŽENA KOJA GODINAMA PODRŽAVA JANDROKOVIĆA: ‘Ljetna ljubav se pretvorila u dugu, kvalitetnu…’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Posljednjih nekoliko dana medijskim se prostorom vodila polemika o nadimku predsjednika Sabora HDZ-ova Gordana Jandrokovića koji teško podnosi to da ga se oslovljava s Njonjo.

Nadimak je to koji ruši njegov imidž ozbiljnog političara na kojemu godinama radi, nastojeći sa sebe ukloniti stigmu koju nosi ta etiketa koju su mu prilijepili uglavnom radi toga što je sa čela HDZ-a ispratio niz šefova s kojima je bio u podjednako korektnim odnosima.

Tako je primjerice Jandroković karijeru počeo kao mladi lav bivšeg premijera Ive Sanadera, suradnju je nastavio i sa bivšom premijerkom Jadrankom Kosor.


I dok je u njihovim Vladama bio na ministarskim pozicijama, u eri Tomislava Karamarka Jandroković je bio jedan od grlatijih saborskih zastupnika HDZ-a. U to je doba razmišljao o odlasku iz političkih u poduzetničke vode pa je jedno vrijeme surađivao sa SDP-ovim Ivanom Račanom, no s Andrejom Plenkovićevim angažmanom u HDZ-u ponovno oživljava njegova politička karijera koju je okrunio pozicijom predsjednika Sabora, što sasvim sigurno ne zadovoljava u cijelosti goleme Jandrokovićeve ambicije.

U HDZ-u u njemu vide ili budućeg predsjednika Republike, ili budućeg Plenkovićeva nasljednika, koji je na terenu među članovima odlično prihvaćen kao uljuđen i odmjeren političar koji korektno obavlja svoj posao. Korektno obavljanje posla i pitom karakter rezultirao je Jandrokovićevom mrežom unutar HDZ-a koja je uglavnom aktivna po državnim tvrtkama i javnim poduzećima, što doduše Plenkoviću u posljednje vrijeme i nije tako simpatično kao što je bilo na početku mandata, kada su njih dvojica surađivali nešto kvalitetnije no što je to danas slučaj.Bilo kako bilo, Jandrokovićev potencijal ne treba podcijeniti, na svojoj su to koži na parlamentarnim izborima osjetili Miroslav Škoro i Nino Raspudić koji su s njime snage odmjeravali na parlamentarnim izborima u drugoj izbornoj jedinici, gdje je na koncu izdominirao Jandroković koji ni na sučeljavanjima nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

Godinama Jandroković ravnodušnom ne ostavlja svoju suprugu, samozatajnu Sonju s kojom ima troje djece. Gospođa Jandroković uspješna je oftamologinja na zagrebačkom KBC-u Rebro, doktorica je znanosti rođena u Pekingu, te dolazi iz obitelji diplomata pa je jedan period života boravila u Bugarskoj, no u Zagrebu je završila gimnaziju i ‘medicinu’. U Jandrokovića se zaljubila u Malinskoj na Krku, gdje ih se i danas često može vidjeti na odmoru. Jandroković je kao mladić bio sportski tip, a Sonji se to posebno dopalo. Jedne je prigode za Jutarnji opisala kako je počela njihova romansa.

“Na moru. Godinama smo ljetovali u Malinskoj na Krku. Uvijek mi je bio zgodan, bio je sportski tip, vrlo dobar rukometaš, samo se radi fakulteta prestao baviti rukometom. Primijetila sam ga jer je lijepo skakao na glavu u more. Mene je mama naučila skakati pa sam i ja dobro skakala, a danas i moja djeca. Njegova me se vještina odmah dojmila, tako je to s djevojkama od osamnaest, devetnaest godina. Gordan je uvijek tajanstveno odlazio s mora malo ranije od nas ostalih jer se pripremao za utakmice. Jednom smo na nekom moliću slučajno malo više razgovarali. Sjedili smo na moliću i kroz razgovor se zaljubili.

Iznenadilo me što je puno čitao, brdo knjiga. Od prvog trena točno je znao što hoće, znao je to i objasniti. I danas je takav. Oduvijek su ga zanimale politika i društvo. Možda smo i pomislili da će to biti ljetna ljubav, no ljetna ljubav se pretvorila u dugu, kvalitetnu… I troje djece”, ispričala je ova liječnica koja je ujedno i sestrična aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI