Žestok okršaj Šeksa i Panenića u Otvorenom: To je nisko, podlo i prljavo’

Screenshot

' Netko tko je bio jedan od stupova lijeve vlade da tako pretrči na desnu... Ako naši ministri donesu odluku koja je suprotna, onda izlete iz vlad, kazao je panenić

U jučerašnjoj emisji Otvoreno raspravljalo se kako će se rasplesti parlamentarna pat-pozicija, a gostovali su HDZ-ov Vladimir Šeks, SDP-ov Arsen Bauk, HNS-ova Vesna Pusić i MOST-ov Tomislav Panenić.

SDP-ov Arsen Bauk najavio je da će Odbor zatražiti da Saborom do izglasavanja novog predsjednika predsjeda tkz. tehnički predsjednik, no tu odluku na kraju trebaju potvrditi i sami zastupniciBauk je na pitanje kako komentira činjenicu da je Tomislav Saucha glasao protiv inicijative za smjenu Zdravka Marića i tako ga za jedan glas održao na funkciji ministra financija odgovorio kako sumnja da je HZD vršio pritisak na njegovog nekadašnjeg stranačkog kolegu. Ipak, nije htio previše komentirati. Za nešto izreći i povezati sa njegovom situacijom treba imati dokaze, a ja nemam te dokaze. Ja sam odgovoran tako da o tome ne govorim. Na kraju emisije Bauk je rekao kako ga zanima je li HDZ znao kako će Saucha glasovati.

.Ja očekujem da će sutra u 11 sati biti prihvaćena interpretacija da je Reiner u skladu sa Poslovnikom bio na ovoj sjednici, rekao je večeras Vladimir Šeks. Na pitanje kako će izgledati sutrašnja plenarna sjednica Sabora odgovorio je kako će HDZ ukoliko će imati većinu postaviti novog predsjednika Sabora. Ako procjene da to neće biti moguće, tada će doći do toga da će sjednica biti zaključena i da će se iduća zakazati nakon lokalnih izbora.

Panenić smatra da je to test za većinu u Saboru. Mislim da će predsjednica sutra u razgovorima će utvrditi da postoji većina od 76 zastupnika. Odgovornost predsjednice je da osigura zaštitu pravne države. Trenutnu situaciju nazvao je pokušajem HDZ-a da stabilizira svoj status prije lokalnih izbora, no ističe da ta stranka nije čista. Silne afere se ne povezuju s nama već s drugim strankama. Napao je Šeksa da je HDZ danas pridobio glas Tomislava Sauche.

“Uspješno su identificirali, locirali pogodnoga člana i transferirali ga da on donese takvu odluku. Netko tko je bio jedan od stupova lijeve vlade da tako pretrči na desnu… Ako naši ministri donesu odluku koja je suprotna, onda izlete iz vlade. S druge strane, ovo je prihvatljivo”, rekao je Panenić. Vladimir Šeks njegove je optužbe nazvao gnjusnim lažima.



“To je nisko, podlo i prljavo. Stidite se”, rekao jeŠeks.

Na to je Panenić kazao kako je teško objasniti da je netko tko je prije par mjeseci javno kritizirao Marića danas podržao njegov ostanak. Taj je manevar jako teško objasniti. Šeks odgovara – današnje glasovanje fijasko je Mostovih objeda.

H

Facebook Comments

Loading...
DIJELI