ŽESTOK UDAR NA PLENKOVIĆA! U utrku ulaze dva moćna kandidata: On neće dopustiti rušenje svojeg favorita

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Žestoka utrka uskoro bi se mogla povesti u HDZ-u jer su pred vladajućom strankom novi unutarstranački izbori na kojima će članstvo opet birati predsjednike lokalnih organizacija, a fokus je stranačkog vodstva stavljen, uz ostale veće sredine, i na organizaciju u Zagrebu. Ovaj za premijera Plenkovića najznačajniji ogranak stranke trenutno vodi mladi liječnik Mislav Herman, a premda doktor uživa potporu stranačke središnjice, situacija po njega na terenu nije blistava budući da se zagrebački HDZ na nedavno održanim lokalnim izborima suočio s poražavajućim rezultatom.

Baš zbog toga Plenković strahuje za poziciju svojeg odabranika koji na prošlim, također nedavno održanim stranačkim izborima nije imao konkurenciju. Svi oni koji su mu mislili parirati od utrke su odustali na nagovor stranačkog tajnika Krunoslava Katičića. Sada, kada je HDZ u Zagrebu otišao u oporbu, polako, ali sigurno padaju maske u zagrebačkom ogranku koji je nezadovoljan svojim šefom, ali i generalno stranačkom pozicijom u metropoli. Nezadovoljstvo u zagrebačkom HDZ-u ne traje od jučer, a mjesecima su Plenkovića uoči stranačkih, ali i lokalnih izbora zagrebački članovi pozivali na zaokret, upozoravajući ga da će izgubiti izbore. No premijer je s Hermanom nastavio po svojem pa se tako u utrci za gradonačelnika našao neiskusni Davor Filipović koji je prema tezama iz zagrebačkog HDZ-a trebao poslužiti kao rezervni igrač Milana Bandića.

Nakon iznenadne smrti Milana Bandića, usred kampanje za lokalne izbore, HDZ se našao u nezavidnoj poziciji, a nagla promjena smjera kampanje nije urodila plodom. Slijedom toga HDZ-ovci su se sada primorani pomiriti sa svojom sudbinom i pristati na oporbenu poziciju u Gradskoj skupštini, koja nije zadovoljavajuća samim time što bi njihovo članstvo moglo početi ostajati bez svojih pozicija u Gradu Zagrebu koje su bile bazirane na koaliciji sa pokojnim Bandićem. Prema toj koaliciji HDZ-ovci su u Zagrebu bili kritični, no poštivali su volju velikog šefa jer se nisu željeli naći u sukobu s Plenkovićem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI