ŽESTOKA BITKA ZA ZAGREB: Kostopečev tim Hermana optužuje za jednu prevaru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mediji se ovih dana bave problemima u Zagrebačkom holdingu i nevoljama gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Istodobno, u zagrebačkoj organizaciji vladajuće stranke traju ozbiljne turbulencije vezane s kampanjom za unutarstranačke izbore, piše portal Dnevno.hr.

Kako tvrde upućeni u situaciju unutar HDZ-a, na terenu bi se, mogla povesti tijesna bitka između Mislava Hermana, koji trenutno vodi zagrebački HDZ, a ujedno je i favorit predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Hermanova protukandidata doktora Pave Kostopeča, koji uvelike obilazi teren i osvaja simpatije članova koji su mu naklonjeni još otkako je kritizirao HDZ-ovu suradnju s pokojnim Milanom Bandićem. Kostopeču u prilog ide i to što je od kandidature odustao kipar Ivan Kujundžić budući da oni ciljaju na isto biračko tijelo.

No, ako je suditi po broju predanih potpisa Kostopeču u prilog ne idu brojke. I dok je on sakupio 1624 potpisa, Herman u utrku ulazi s 3300 potpisa. Upravo je to brojka oko koje se u dva tima lome koplja, dok Hermanovi simpatizeri tvrde da je on sve svoje potpise skupio i izborio.

U Kostopečevom timu spominje se moguće lažiranje potpisa te se kaže da Herman toliko nije skupio ni na prošlim izborima, kada je bio jedini kandidat.



Turbulentna i burna situacija u glavnoj organizaciji 

Jesu li potpisi lažirani ili ne, trebalo bi se znati nakon završetka ovog izbornog procesa u glavnom gradu, za što je posebno zainteresiran premijer Plenković. Da on ima golem interes za rasplet situacije u Zagrebu jasno je iz toga što je Hermanu u tim poslao ministra Josipa Aladrovića i svoju najbolju ministricu Nikolinu Brnjac.

To je specifična zagrebačka organizacija po tome što je to i jedina HDZ-ova lokalna jedinica u kojoj se Plenković prilično izravno zauzeo za određenog kandidata, a osim toga ovo je jedna od rijetkih organizacija u kojoj snage odmjeravaju dvojica jakih kandidata.

Kostopeč je u startu odbacio mogućnost ugroze Plenkovićeve vlade i njegove pozicije u HDZ-u no u premijerovom timu nisu baš posve sigurni u tu blagonaklonu retoriku pa podsjećaju da je Kostopeč dio HDZ-ove umjereno konzervativne struje u kontekstu koje se spominju Ivan Anušić i dubrovački gradonačelnik Franković, s druge pak strane Kostopečevi simpatizeri podsjećaju da je Herman držao na životu Bandića te da je pod njegovim vodstvom zagrebački HDZ poražen na izborima.

Kako tvrde upućeni u vladajućoj stranci, situacija je u glavnoj organizaciji turbulentna i nadasve burna. Kampanja je tek krenula, a očekuje se da bi rasplet situacije mogao biti još turbulentniji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI