ŽIVJELA JE U ČAK ŠEST DRŽAVA: Baka Paška iz Trilja preminula u 105. godini života

Foto: Splitsko-makraska nadbiskupija

Cetinska krajina oprošta se od svoje najstarije stanovnice. Dugogodišnja stanovnica Grada Trilja, Paška Marić iz Košuta, preminula je u 105. godini života.

Baka Paška, djevojačkog prezimena Dodig, rodila se na blagdan svetog Ivana Krstitelja, 24. lipnja 1917. godine u Košutama u tadašnjoj Austro-Ugarskoj. Udala se za svoga Juru, mladića također iz Košuta, kojemu je rodila šestero djece – tri sina i tri kćeri, od kojih su dvije redovnice.

Baku Pašku Bog je blagoslovio i s 15 unučadi i 7 praunučadi. Prošla je puno toga u svom dugom životu, od onih lijepih do manje lijepih životnih trenutaka. Vjera u Boga i zadovoljstvo života sa svojim najbližima održali su je dugo u životu. Uz Austro-Ugarsku, živjela je u Državi Slovenaca, Hrvata i Srba, Kraljevina Slovenaca, Hrvata i Srba koja je kasnije preimenovana u Kraljevinu Jugoslaviju, Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, NR Jugoslaviji koja je kasnije preimenovana u SFRJ Jugoslaviju i na kraju u Republici Hrvatskoj, a da se nije maknula iz Trilja.

Posljednji ispraćaj bake Paške Marić bit će u srijedu 3. studenog u 15 sati, na mjesnom groblju Srca Isusova u Košutama, piše Ferata.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI