ŽIVOTINJSKA FARMA: Jazavci u akciji!

Dusko Marusic/PIXSELL

Postavlja se pitanje zašto su se ova tri, ne lava, već jazavca, sastali s predstavnicima VTB banke i o tome mudro šutjeli? Vrlo je vjerojatno da su jazavci htjeli nešto ušićariti za sebe

U nedjelju je Peđa Grbin kod Stankovića otkrio kako je prije glasanja o lex Agrokor, zajedno s Bernardićem i Hajdaš Dončićem, bio na pregovorima s predstavnicima ruske VTB banke. Grbin je rekao da su Rusi od njih tražili da glasaju za ovaj zakon, što je u popriličnoj kontradikciji s izjavama čelnika ruske Sberbank, ali i sa svakom zdravom logikom.

Sva trojica pripadaju mlađoj generaciji SDP-ovih političara, svojedobno poznatih kao „mladi lavovi.“ Tako im je valjda tepao drug Milanović dok su se na koljenima lagano penjali po stepenicama stranačke hijerarhije. Danas su na samom vrhu partije, iako iza sebe nemaju nikakvih radnih ostvarenja ili društvenim postignuća. Postavlja se pitanje zašto su se ova tri, ne lava, već jazavca, sastali s predstavnicima VTB banke i o tome mudro šutjeli? Vrlo je vjerojatno da su jazavci htjeli nešto ušićariti za sebe.

U svakoj normalnoj državi postavilo bi se pitanje s kojim zakonskim, pa i moralnim pravom tri oporbena političara vode pregovore sa stranom bankom o povratu 300 milijuna eura kredita, ali kod nas su takvi poslovi uobičajeni, tako da nitko ne preispituje ovakvo sumnjivo sastančenje. Po nepisanim zakonima kriminalne i udbaške oligarhije koja vlada Hrvatskom dečki, odnosno jazavci, imaju pravo izvući neki interes i za sebe u cijeloj ovoj priči oko Agrokora. Ipak je Milanović, jednako kao i Plenković, zaslužan što su uzimani zajmovi od ruskih banaka pod kontrolom ruske države, ali i bliskim vezama s ruskom mafijom.

Gdje smo tu mi, pitaju se jazavci. Očito je na djelu još jedna podjela kolača između HDZ-a i SDP-a. Dok Plenkovićevi ljudi vode pregovore s najvećim vjerovnikom Sberbank, SDP izgleda ima odriješene ruke da razgovara s VTB bankom. Samo Rusima nije više do priče. Oni žele lovu nazad i zasigurno polagano gube strpljenjem s našim jazavcima i drugim pripadnicima životinjskog kraljevstva u kojem svinje, kao u Orwelovoj „Životinjskoj farmi“ vode glavnu riječ. Uz sve to, Peđa Grbin ih još druka ili im pakira na nacionalnoj televiziji. Bravo Peđa, jazavče! Ruski bankari koji su prevareni za milijarde eura su sigurno oduševljeni što detalje o vašim pregovorima i poslovne tajne iznosiš u javnost. Bojimo se da će nakon svega lijepog što su doživjeli od Todorića i političke elite Rusi tražiti ne samo povrat novca, nego i plaćanje visokih kamata zbog čitave situacije. Ne treba se pitati tko će to platiti, jer odgovor svi znamo. Kao i uvijek na životinjskoj farmi,  troškove će snositi ovce.

>>> RUSKA MAFIJA DOLAZI PO TODORIĆA I PLENKOVIĆA



tri jazavca

Facebook Comments

Loading...
DIJELI