Zloglasni narkobos ‘El Chapo’ Guzman izručen SAD-u!

screenshot/YouTube

SAD-u je izručen uoči današnje inauguracije Donalda Trumpa

Američke su vlasti potvrdile da je zloglasni meksički narkobos Joaquin “El Chapo” Guzman izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

 Riječ je o jednom od najutjecajnijih ljudi narkopodzemlja. Amerikanci su Guzmana preuzeli u Ciudad Juarezu, nakon čega su ga zrakoplovom prevezli do New Yorka.

SAD-u je izručen uoči današnje inauguracije Donalda Trumpa za novog, 45. američkog predsjednika.

Podsjetimo, “El Chapo” je uhićen još u veljači 2014. u Mazatlanu, nakon što je 13 godina proveo u bijegu. No, u srpnju 2015. pobjegao je iz zatvora u Altiplanu kroz tunel dug 1,5 kilometara na motociklu koji je bio pričvršćen na tračnice koje su završavale u jednoj kući u izgradnji. Skrivao se potom pola godine, da bi konačno ponovno bio uhićen nakon pucnjave u gradu Los Mochis.

Meksiko je u svibnju 2016. godine odobrio njegovo izručenje nakon što je SAD zajamčio da neće dobiti smrtnu kaznu. Izručenje je sudski privremeno zaustavljeno nakon što su njegovi odvjetnici uložili žalbu. U drugom pokušaju izručenje je uspjelo i ‘”El Chapovi” te će ovaj narkobos u SAD-u odgovarati za ubojstva, krijumčarenje droge i pranje novca.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI