ZLOUPORABILA POLOŽAJ I OVLASTI: Ravnateljica senjskog Crvenog križa protupravno zaradila 140.000 kuna

ilustracija

PU ličko-senjska pokrenula je kazneni progon nad 64-godišnjom ravnateljicom senjskog Crvenog križa zbog zlouporabe položaja i ovlasti, kao i povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Tim radnjama nezakonito je pribavila gotovo 140.000 kuna u razdoblju od 7. siječnja 2015. do 24. prosinca 2019.

Iz policije kažu kako je “kao ravnateljica pravne osobe sa sjedištem u Senju” zlouporabila svoj položaj i ovlasti te protivno Zakonu o udrugama “samostalno, fiktivno osnovala tijela pravne osobe krivotvorivši potpise predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor”.

Dodaju i kako je ravnateljica sama donosila sve odluke, na način da je u radna tijela pravne osobe imenovala ljude koji nisu ni znali da su imenovani pa nisu ni sudjelovali u donošenju odluka.

Policija tereti ravnateljicu i za protupravno korištenje službene kreditne kartice “za kupnju roba i usluga u privatne svrhe” te navode kako je plaćala s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška te je prisvojila mobilni uređaj i tablet. Time je ukupno pribavila protupravnu imovinsku korist od najmanje 138.405 kuna.

Ravnateljica je osumnjičena i da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.Facebook Comments

Loading...
DIJELI