ZNA SE RAZLOG TRAGIČNE EKSPLOZIJE U NOVOM MAROFU: Kobne su bile cigarete i šibice? Sve bi se trebalo znati nakon izvida

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu danas je došlo do tragedije kada je u požaru preminuo pacijent.

Kako je prijavljeno, buknuo je požar na aparatu za kisik na kojeg je bio priključen pacijent.

Uslijed požara i zadobivenih ozljeda nesretni je muškarac preminuo. Policija provodi očevid nakon kojeg će biti poznat uzrok i okolnosti ove nesreće.

O cijelom su događaju iz Opće bolnice Varaždin, kojoj pripada i Specijalna bolnica Novi Marof, tek šturo izvijestili.

U priopćenju između ostaloga piše da je u „tragičnom događaju smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.



Kobne šibice i cigarete?

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u požaru je izgorio S.S. (49) iz Oštrica, mjesta pokraj Novog Marofa.

Policija tek treba istražiti što se dogodilo, ali kako neslužbeno doznaje Jutarnji u sobi gdje se dogodila tragedija pronađene su šibice i cigarete i pretpostavlja se da je pacijent sam izazvao tragediju kada je zapalio šibicu.

Odmah nakon događaja, osoblje je ispraznilo pravi kat bolnice, na kojemu je došlo do zapaljenja.

Beroš traži inspekciju
Ministarstvo zdravstva Vili Beroš izrazio je iskrenu sućut obitelji preminuloga, ali je zatražio žurno očitovanje ravnatelja Opće Bolnice Varaždin kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja.

“Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake.

Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice”, izjavio je ministar Beroš, navode iz Ministarstva zdravstva.

Eksplozija ili kvar?

Liječnica i pročelnica Službe iz bolnice u Novom Marofu Tatjana Jurkin Vnučec izjavila je za N1 televiziju. kako može potvrditi da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi.

“Osobno sam obavijestila obitelj i još jednom izražavam iskrenu sućut. Odmah su angažirane sve službe i učinjeno je sve da su pacijenti i osoblje sigurno”, ističe.

Upitana je li došlo do eksplozije boce ili kvara na aparatu, Jurkin Vnučec je rekla da bi to u ovom trenutku bila nagađanja.

“Ja ne mogu reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi koji će utvrditi koji su bili uzroci. Obaviještene su nadležne službe, to je postupak koji se mora poštivati”, rekla je Jurkin Vnučec.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI