ZRAČNA LUKA ZADAR VRAĆA SE NA PRETPANDEMIJSKE BROJKE? Za vikend se očekuje 20 tisuća putnika

Foto: Cropix

Čini se da se turistička sezona počela zahuktavati. Tome u prilog idu brojke turista koji će u subotu i nedjelju proći Zračnom lukom Zadar. Očekuje se da će njome proći oko 20 tisuća putnika, i to u odlascima i dolascima.

Uvode se i nove zračne linije, a očekuju rekordni brojevi.

Zračna luka Zadar je prošle godine imala jedan od najboljih oporavaka nakon COVID krize, a ove godine situacija je i bolja. Tu su četiri nova avioprijevoznika, krenuli su čarter letovi, 16 je novih odredišta i gotovo da nema europskog grada s kojim Zadar nije povezan, objavio je HRT.

Promet bi ove godine mogao premašiti rekordnu 2019., a zbog sve većeg broja putnika proširuje se i putnički terminal. Riječ je o višegodišnjem projektu, u prvoj fazi izgradit će se privremena građevina za prihvat i otpremu putnika dok se postojeća bude proširivala.

Većinu putnika dovozi Ryanair koji drži više od 60 posto linija, pa je uveo i svoj 3. bazni zrakoplov.“Nama je to iznimno važno s obzirom da Ryanair baze otvara samo u zračnim lukama u kojima ima dugogodišnju suradnju i povjerenje. Ove godine je 14 novih linija što se tiče Ryanaira, što bi značilo 10-15 linija dnevno iz Zračne luke Zadar prema svim EU destinacijama”, rekao je Nikola Barać, glasnogovornik Zračne luke Zadar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI