ZUROVEC O VLADI I RATU U UKRAJINI: ‘Jedina intervencija Vlade trebala bi biti da se makne iz džepova građana’

Grgur Zucko/PIXSELL

Saborski zastupnik stranke Fokus Dario Zurovec za N1 se osvrnuo na aktualne političke teme. Govorio je i o ratu u Ukrajini te je spomenuo obećanje Ursule von der Leyen da će se ubrzati prvi koraci Ukrajine prema članstvu u Europskoj uniji.

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je u petak bio u Mostaru. Rekao je da on “svako malo naglašava kako se Bosni i Hercegovini treba što prije dati kandidatski status za članstvo u Europskoj Uniji”.

“Očekivano je da će Von Der Leyen pomoći Ukrajini da brže uđe u EU. S druge strane, predsjednik Milanović, svjestan situacije u kojoj su Hrvati u BiH, koristi situaciju koju je pokojni predsjednik Tuđman koristio devedesetih tj. prije, kada je bilo rušenje Berlinskog zida, cijeli svijet se koncentrirao na jednu situaciju u Europi, tad je i Hrvatska dobila svoju samostalnost. Nažalost, Ukrajina prolazi strašna stradanja. Vidim to kao situaciju u kojoj je moguće ubrzavanje postupka i za BIH”, rekao je Zurovec.

Komentirao je rast cijena i mjere Vlade. Smatra da nije dobro da se država upliće u reguliranje na tržištu.

“Od vremena prvog lockdowna kad je cijeli svijet stao, porasle su cijene prijevoza. Očekivana je inflacija. U građevini su cijene materijala porasle. Jedina intervencija Vlade trebala bi biti da se makne iz džepova građana. Imate milijun ljudi u javnom sektoru i oko 800 tisuća u privatnom sektoru. Kako privatni sektor može sve nahraniti? Ogromna su porezna opterećenja. Trebaju se smanjiti porez. Tad bi i cijene bile niže. Država se teško odriče svog dijela kolača, imamo skupu državu”, naglasio je.



Govorio je i o ministrima u Vladi.

Nije čudno, rekao je, da je toliko nepovjerenje prema svakom novom imenu u Vladi.

Dojma sam da se ministri biraju po principu ‘najbrži prst’. Treba čovjeka i upoznati ali ovo što smo imali prilike čitati iz kartice ministra Paladine, on bi mogao imati portfelj iz vlastite imovine. Ne bi me začudilo da, ako se krene oštrije u obnovu, pola Banovine pripadne pod njegovu imovinu. Blago rečeno – sumnjivo je. Možda bi bio bolji princip ministarskog kadroviranja javni natječaj pa da građani odaberu ministra struke”, zaključio je Zurovec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI