ZVIŽDAČICA MAJA ĐEREK PODNIJELA KAZNENE PRIJAVE: Protiv premijera Plenkovića i Vlade, a ističe da će ih biti još

Foto: Hina/ Dario GRZELJ

U ime Udruge zviždača, zviždačica Maja Đerek je podnijela kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića i Vlade zbog načina smjene operativnih direktora u INA-i prošle godine, objavio je RTL.

“Riječ je o smjeni devet operativnih direktora koje je Vlada dogovorila direktno s MOL-om. To je zoom konferencija u kojoj član Nadzornog odbora INA-e i čovjek u visokom menadžmentu MOL-a, gospodin Sabo, dogovori da su smjene dogovorene direktno s Vladom RH. Zaobišli su Zakon o trgovačkim društvima i interne akte INA-e”, rekla je Đerek.

Istaknula je kako su u nadležnosti Uprave Ine, prema Zakonu o trgovačkim društvima i internim aktima tvrtke, postavljanje i smjena operativnih direktora.

“Gospodin Škugor ne da nije bio među tih 9 direktora nego je napredovao i postao član Nadzornog odbora Plinare Istočne Slavonije. Sigurno će ići i druge kaznene prijave”, naglasila je.

Podsjetimo, u petak su mađarski članovi Uprave Ine, nakon šefa Uprave, dali ostavku. Oni su podnijeli ostavke usprkos tome što naglašavaju da nisu ni na koji način upleteni u nezakonite radnje. Hrvatski predstavnici još nisu dali ostavke.



Situaciju u INA-i komentirao je i ekonomski analitičar Damir Novotny.

“Nije uobičajeno da u državnim poduzećima gdje političari postavljaju menadžere da oni imaju bilo kakve otpremnine. U slučaju gdje postoji mješovito vlasništvo između privatne korporacije kao što je MOL i Vlade, tu imamo dvojbi na koji način će se rješavati pitanje otpremnine”, rekao je.

Ako do sastanka Nadzornog odbora hrvatski članovi Uprave sami ne podnesu ostavke, u srijedu bi, prema odluci vlade, trebali biti smijenjeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI