ZVJERSKI PRETUČEN MLADIĆ IZ SPLITA: U komi je zbog doživljenog moždanog udara, bore mu se za život!

Foto; Ivo Čagalj/Pixsell Facebook

Već nekoliko dana liječnici splitske bolnice bore se za život 27-godišnjeg Vicka Dodoje, momka iz Dugopolja koji je teško i brutalno pretučen proteklog vikenda u Vitezu u susjednoj BiH.

Dodoja koji uspješno vodi uglednu i poznatu obiteljsku konobu “Dodoja” u Dugoplju tog je vikenda s još dvadesetak mladića otišao u susjednu državu na bikijadu.

Još uvijek se ne zna kako je točno došlo do samog incidenta, ali prema onome što je njegova majka Jela Dodoja ispričala za Slobodnu Dalmaciju, mladići su se nabacivali lokalnim djevojkama i nudili im novac za seksualne usluge.


One su, pak, tražile više novca, no samo da bi dobile na vremenu, a u međuvremenu su o svemu obavijestile svoje lokalne momke.

“Moj Vice nije to radio, a kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da netko razbija vrata na susjednoj sobi, gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem, koliko sam čula. Prestali su ga mlatiti tek kad su cure izašle iz sobe i rekle da on nije ništa kriv i da nije taj koji im je nudio novac. Ostao je bez svijesti ležati na podu, nitko mu nije pružio pomoć”, kaže utučena majka.U ambulantu u Vitezu primljen je u besvjesnom stanju, a zbog neadekvatne pomoći doživio je i moždani udar.

“Što da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhićeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili obitelj, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu. Kad smo ga doveli u Split, nije uopće mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedjeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u induciranoj komi, htjeli su ga buditi, ali su doktori kazali da nije još vrijeme”, ispričala je Slobodnoj Dalmaciji majka pretučenog mladića.

Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona, Hasan Hodžić, slučaj nije komentirao, te je za više informacija uputio na tužilaštvo.

“Obavještavamo Vas da je u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona formiran predmet protiv dvojice osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničkog ponašanja iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim djelom Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. i krivičnog djela Teška tjelesna ozljeda iz člana 172. stav 3. a sve u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu pet hrvatskih državljana. Istraga je u toku, poduzimaju se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti slučaja. Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija – komentiala  je Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI