Bivša muslimanka Sabatina James: Isus je jedina istina!

Dok je Isus praštao, Muhamed je ubijao, objašnjava bivša muslimanka jedan od razloga zašto je prešla na kršćanstvo

– Marama na glavi muslimanima je simbol podređenosti žena, njihove seksualnosti i njihova samoodređenja pod vlast čovjeka – to objašnjava bivša muslimanka, danas kritičarka islama Sabatina James je u nedavnom intervjuu za “Kurier”. James, koja živi u programu zaštite žrtava već godinama, zbog prijetnji smrću od strane islamista, podsjeća da je Islamska zajednica OIC negirala pravne jednakosti žena jednoglasno u svojoj Islamskoj deklaraciji o ljudskim pravima EMRI.

Mohammed je također navijao za ubijanje  otpadnika, disedenta,  homoseksualaca…što je naposlijetku i uvršteno u šerijatski sustav, govori James  i podsjeća na činjenicu da mnoge mlade žene maramu ne nose dobrovoljno. ‘One trebaju našu podršku’, rekla je i objasnila: ‘Marama nije samo vjerski znak inaće bi ga ljudi podnosili. To je znak potčinjenosti žene naspram muškarcima i vrlo nedemokratski simbol,’ rekla je odgovarajući na pitanje, treba li zapad zabraniti nošenje burki.

Na pitanje zašto je ona prešla na kršćanstvo odgovorila je jasno: Jer, Isus je istina. ‘Ako bi bilo kome danas predala svoj život to bi bio Isus. Budući da je on Istina. Isus nikada nije prakticirao nasilje i naučavao ga. Muhamed je prakticirao nasilje i naučavao ga. Muhamedovo nasilje korak je unazad u odnosu na Isusovo nenasilje – pojasnila je Sabatina. Sabatina James krstila se u Katoličkoj Crkvi 2001. godine i od tada je u sustavu zaštite zbog opasnosti za život koji joj je ugrožen zbog prelaska s islama na kršćanstvo.

James upozorava da je islam religija prava u kojoj je najvažniji vjerski zakon. Podsjetila je kako je samo i jedino Isus stavio ljubav i oprost iznad vjerskih zakona. ‘Isus je potpuno drugačiji od Muhameda, obrnut’ rekla je i zaključila: ‘Dok je Isus praštao, Muhamed je ubijao stoga bi mnogi trebali razmisliti o tome da Muhameda prestanu uzimati kao uzor svog življenja, jer to je neizbježan put u propast’, rekla je Sabatina koja je samo jedna od tisuća i tisuća muslimana koji su se posljednjih godina okrenuli Isusu Kristu.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI