BOZANIĆ ZBOG SPORE OBNOVE POSLAO PORUKU TOMAŠEVIĆU: ‘Teško je ići dalje ako nema razboritosti i suradnje od strane Grada’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je predvodio svečano euharistijsko slavlje na 290. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Bozanić je kazao kako i godinu i pol dana nakon potresa i dalje postoje prepreke koje usporavaju obnovu domova, crkava i institucija, kao i da strpljivo čekaju rješavanje glede gradnje župnih crkava počevši od Trnjanske Savice, Španskog, Jelkovca, Kajzerice, Rudeša i drugih mjesta.

“Kao Nadbiskupija smo učinili što je u našoj moći, ali teško je ići dalje ako nema razboritosti i suradnje od strane Grada, uključujući u prvom redu ispunjavanje preuzetih obaveza. U ovim se slučajevima radi o naslijeđenim poteškoćama, stoga apeliramo na one kojima su nedavno građani povjerili odgovornost za Zagreb da zajedno u demokratskom dijalogu potražimo prikladnija rješenja”, rekao je Bozanić.


Napomenuo je da je teško povjerovati da je nekome drago da katolički vjernici, građani Zagreba, budu na otvorenim površinama izloženi vremenskim nepogodama ili skučeni u neprikladnim prostorima.

“Ne tražimo nikakve posebne pogodnosti, ni povlastice, nego osjetljivost i pravednost za koju se zalažemo prema svim ljudima”, istaknuo je Bozanić. Kazao je kako nema puta razvoja, zadovoljstva i istinskoga zajedništva bez brige za djecu.Posebno se zahvalio biskupima i svećenicima na njihovoj prilagodljivosti u vremenu pandemije jer su se, s jedne strane, držali zadanih mjera, a s druge su strane brinuli za svoje vjernike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI