BUDITE LI SE ZA VRIJEME DEMONSKOG SATA? Sotona je tada najaktivniji! Evo zašto i što činiti

screenshot

Horor i drugi paranormalni prilozi često spominju demonski sat, odnosno vještičji sat, a to se odnosi na vrijeme između tri i četiri sata ujutro. Budući da je 3 sata ujutro točno suprotno vremenu od 15 sati i satu milosrđa odnosno najsvetijem trenutku dana jer je tad Krist umro i otkupio grijehe svijeta i pobijedio Sotonu, često čujemo da se 3 sata ujutro naziva “vražjim satom”, jer je dobro poznato kako se sotona ruga Bogu.

Nadalje sotonisti često izvode svoje crne mise u 3 ujutro, a možemo i čitati o “vješticama” koje izvode svoja djela, poput dozivanja uroka tijekom ovog vremenskog okvira od 3 do 4 ujutro. Okultisti svih vrsta tradicionalno također slave svoje ceremonije u tom razdoblju, jer se vjeruje da sile tame dosežu svoj vrhunac u ovom trenutku.

U usmenoj predaji ovo se razdoblje povezuje s nadnaravnim događajima. Smatra se da se vještice, demoni i duhovi tada pojavljuju i da su tada najmoćniji. Ovo se vrijeme smatra najučinkovitijom za crnu magiju. U zapadnokršćanskoj tradiciji, sat između 3 i 4 sata ujutro smatrao se razdobljem vrhunske nadnaravne aktivnosti zbog odsustva molitve u kanonskim satima tijekom tog razdoblja.


Također, vidimo kako se Svjetlost i tama često koriste u Svetom pismu da simboliziraju Dobro u borbi protiv Zla. Sam Bog često simbolizira svjetlost, dok đavla i njegove demone simbolizira tama. Paradoksalno, sam Lucifer dok je bio na nebu dobio je naslov “Svjetlonoša” – naslov koji je, naravno, potpuno izgubio kad je izgovorio svoj bogohulni “Non serviam” protiv Boga, odnosno – neću služiti!

Drugi razlog zbog kojeg se ovo vremensko razdoblje smatra ishodištem neuobičajeno snažne demonske aktivnosti je činjenica da ono pada usred noći kada je sunce već odavno zašlo i neće se pojaviti još nekoliko sati.Biblija više puta spominje noć i tamu kao vrijeme grijeha. Ta je ideja savršeno sažeta u Ivanovu evanđelju:

“A ovo je taj sud:
Svjetlost je došla na svijet,
ali ljudi su više ljubili
tamu nego svjetlost
jer djela im bijahu zla.
Uistinu, tko god čini zlo,
mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti
da se ne razotkriju djela njegova.” (3,19-20)

Suđenje Isusu održali se upravo u to vrijeme.

Također, Juda je izdao Isusa tijekom noći (neki smatraju da se to dogodilo u ponoć), a Petar je zanijekao Isusa prije nego što je “pijetao zapjevao” (oko šest sati ujutro). A to bi značilo da se Isusovo “suđenje” pred Velikim vijećem održalo za vrijeme “vražjeg sata”, oko 3 ujutro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI