Don Josip Radić o napasti protiv ispovijedanja! ‘Ispovijed je najsnažniji egzorcizam!!!’

Poslušajte osvrt na sakrament svete ispovjedi kroz riječi svete Faustine koje don Josip Radić pojašnjava.

“Bog nas upućuje kako doći do dubokog mira srca u ovo naše vrijeme nemira, i do duboke radosti srca koja će se kasnije pretočiti u vječnu, definitivnu radost i mir koji nama tako treba. Mir i radost su dar Božji, a odnosi nam ih grijeh.

Do tog mira dolazi se jednim čudom. A to čudo je treći sud. Osobni sud, pojedinačni sud na koji idemo nakon smrti je prvi sud, još jedan sud koje nitko ne može izbjeći je posljednji sud, opći sud. Treći sud je čudesan sud kroz koji možemo proći i da budemo potpuno mirni, da se nikada ne bojimo Božjih sudova. Onaj koji iskoristi taj sud ne mora se bojati ova dva suda. To je sud milosrđa, sud pomirenja, sud koji se događa na svetoj ispovijedi. Bog nas poziva da dođemo na taj sud milosrđa.

Sveta Faustina od Isusa je čula ove riječi: Moli za duše da se ne boje doći na sud mojeg milosrđa.

Sud milosrđa je čudesan sud gdje se događaju najveća čuda. Nema većeg čuda od nekoga tko je zaslužio pakao da dođe u nebo.

Ispovijed je najsnažniji egzorcizam. Ispovijed je sakrament kojim se kidaju lanci đavla. Egzorcizam je sakramental, nešto manje, ispovijed je vrh!Blago onome koji sam ide na taj sud!”

Đavao sve čini da zaustavi čovjeka da ide na sud milosrđa. Koje su smetnje, napasti koje nas nastoje zaustaviti da ne odemo na sakrament svete ispovijedi.

  1. Napast protiv ispovjednika. Đavao nam govori da je on, ispovjednik samo običan čovjek. Ali, Bog je predao vlast odrješenja grijeha svećeniku, čovjeku. To zapamtite. Isus je rekao svetoj Faustini: Znaj da te ja sam čekam u ispovjedaonici, svećenikom se služim kao zaklonom, a ja sam djelujem u duši. 
  2. Previše si zgriješio, nema ti pomoći – to je druga napast. To je bogohuljenje, kad čovjek i nenamjerno i dobronamjerno može staviti sebe iznad Boga. Sve grijehe svijeta da imaš to je ništa u odnosu na Božju ljubav. to je najveća uvreda Bogu.
  3. Uvijek isto ponavljaš. To je treća napast. Bog uvijek oprašta iako zna unaprijed sve. Pa stalno se prljamo pa se tuširamo i peremo.

Ima i psihološka napast. To je pojačavanje stida. Ljude kad đavao gura u grijeg otima im stid, a kod ispovijedi im ga podupire.

Poslušajte cijelu predivnu i ohrabrujuću propovijed don Jospia Radića i podijelite je s bližnjima da ih ohrabrite da se ne boje suda milosrđa.

 

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI