ISTRAŽIVALI EUHARISTIJSKA ČUDA: ‘Vidjeli smo u hostiji ljudsko srce, meso – ovo je dokaz da je Krist živ’

Mnoge mistične pojave u kršćanstvu i znanstveno su objašnjene pa vjera nije potrebna s obzirom da svijet ima i dokaze

Neobjašnjive pojave, čudesna ozdravljenja, fenomen stigma, neraspadnuta tijela svetaca, slika Gospe Guadalupske, čudesna uslišanja molitava, euharistijska čuda i život bez jela i pića, dakle fenomeni koji ostaju izvan dosega bilo kakva strogo znanstvenoga tumačenja još uvijek šokiraju ne samo “obične” ljude nego i biologe i liječnike. Je li moguće da se hostija pretvori u živo ljudsko srce?

Dva autora Gazergorz Gorny i fotograf Janusz Rosikon 10 godina su putovali po Europi i proučavali euharistijska čuda kako bi javnosti priložili dokaze o nadnaravnim zbivanjima. Nedavno su svoje zaključke desetogodišnjeg istraživanja predstavili u poljskom veleposlanstvu u Vatikanu. Knjiga pod nazivom: Dokazi nadnaravnog’ sadrži 40 fotografija čuda te znanstvenih zaključaka koji objašnjavaju što se događa za vrijeme euharistijskog čuda.

Janusz Rosikon, fotograf govori: “Na izložbi sam pokazao malu hostiju koja se u određenom trenutku mijenja u komad ljudskog srca. To je bilo nevjerojatno. Kad sam vidio kroz svoju kameru da fotografiram samo mali dio hostije, dok je ostalo bilo ljudsko srce, ostao sam šokiran. Susreli smo se i s timom znanstvenika koji su nam potvrdili: U pitanju je ljudsko srce. Mi im vjerujemo, jer znamo što smo vidjeli”.

“Putovao sam po Španjolskoj, Italiji i Francuskoj u potrazi za euharistijskim čudima, svašta sam vidio,  ali posljednje vrlo spektakularno dogodilo u Poljskoj pa sam otišao tamo,”, rekao je jedan od autorai dodao: “Prvi registrirano Euharistijsko čudo 21. stoljeća dogodilo se u poljskom gradu Sokolka 12. listopada 2008. godine, kada je svećeniku slučajno pala posvećena hostija. On ju je zatim podigao i stavio u vodu, tako da se otopi, te je ostavio u tabernakulu. Tjedan dana kasnije, shvatio je da je hostija bila  crvena. Nakon bliže inspekcije, znanstvenici potvrđuju da je riječ o  tragovima srčanog tkiva. Drugo čudo, priča dalje Rosikon, dogodilo se u 2013. godini u Legnici, također u  Poljskoj. Na Božić, hostija je pala na pod. Nekoliko dana kasnije, ona je počela krvariti. Znanstvenici opet potvrđuju: U pitanju su tragovi ljudskog tkiva, srca. Znanstvenici su nam potvrdili ova čuda”.

Veleposlanik Poljske u Vatikanu, Janusz Kotański euharistijska čuda komentira na sljedeći način: “Živimo u 21. stoljeću, a ljudi su mislili da zbog toga nema više čuda rekavši: Isus je učinio neka čuda, ali davno. Ali ova izložba dokazuje da čuda još uvijek postoje i da je Krist živ. I što je najvažnije vi ne morate uopće slijepo vjerovati u čuda, jer su ova euharistjska i znanstveno dokazana”.Do sad je kroz povijest Crkve ispitivanjima i znanstvenim metodama Crkva priznala 132 Euharistijska čuda – odnosno čuda koja nas trebaju podsjetiti da zaista blagujemo Tijelo Isusa Krista za vrijeme Euharistije i da je Krist dosta živ i danas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI