Cijela crkva pozvana je moliti protiv Đavla

Čak pet američkih biskupa i papa Franjo potiču na snažnu molitvu svetom Mihaelu za zaštitu Crkve od đavla

Praksa obavezne molitve svetom Mihaelu na kraju svake svete Mise ukinuta je Drugim vatikanskim koncilom i mnogi su mišljenja da ta obveza nije trebala biti ukinuta.

Naime, obveznu molitvu zaštite na kraju svake svete mise uveo je papa Leon XIII koji je u Vatikanu u privatnoj kapelici, 1885. godine, na kraju svete mise iznad Tabernakula, dobio viziju vidio oblaka s mnoštvom demona, vrlo razdraženih koji kruže nad Vječnim gradom. Zgrožen vizijom upozorenja Božjeg naroda na bitku koja im predstoji, povukao se te napisao molitvu, koju u skraćenom obliku molimo: Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša božanskom jakošću u pakao protjeraj! Amen!, nakon čega je odmah napisani tekst otisnuo i poslao svim biskupima širom svijeta.

Zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima, nakon svake mise na podnožju Oltara i nakon molitve ‘Zdravo Kraljice’, mole molitvu svetom Mihaelu za zaštitu crkve od zla.

Drugim vatikanskim koncilom obveza je ukinuta, ali nije zabranjena tako da je svakom župniku dozvoljeno uvesti molitvu Crkve svetom Mihaelu za zaštitu u sve očitijem boju posljednjih vremena.

Zaštita Crkve od zla

Tu snagu i potrebu za molitvom svetom Mihaelu prepoznali su američki biskupi koji su nakon više desetaka godina u svoje crkve odlučili obnoviti pobožnost arhanđelu čija je posljednja bitka sa Sotonom i njegovim snagama prorokovana u knjizi Otkrivenja.Biskup David Zubik nedavno je zatražio da svećenstvo “razmotri vraćanje prakse molitve sv. Mihaelu nakon svih Misa … kako bi zaštitili vjernike od zla.”

I biskup Pittsburga najavio je godinu pokajanja u kojoj od svih svećenika traži post i molitvu za pročišćenje crkve.

I biskup Frank Caggino iz biskupije Bridgeport također je zatražio od njegovih župa ratifikaciju molitve svetom Mihaelu nakon svih svetih misa počevši od 15. rujna i blagdana Gospe od boli.

S listićem molitve i fotografijom svetom Mihaelu, i biskup Caggiano najavio je molitvu.

‘Također bih htio najaviti molitvu sv. Mihaelu Arhanđelu, na kraju svake svete mise koja se bude slavila u cijeloj biskupiji. Molim vas i da osobno počnete moliti’, napisao je na društvenoj mreži.

I biskup Richard Stika iz biskupije Knoxville još je jedan biskup koji je zatražio da sve župe u biskupiji počnu s molitvom svetom Mihaelu nakon svete mise.

“Danas sam obavijestio svećenike da počevši od 29. rujna nakon završnog blagoslova na svim misama slijedi molitva svetom Mihaelu. Također, u svakoj župi jednom tjedno slavit će se misa za obnovu crkve i pročišćenje grijeha.”, napisao je biskup Sitka objasnivši da je molitvu uveo, ne samo zbog nedavnih skandala u crkvi nego, “jer potrebna molitva crkve protiv svog zla u svijetu jer Sotona upravo sada radi na uništenju Crkve i svega dobroga. “

Čini se da je bitka protiv Zla kroz molitvu Crkve i probuđenje Božjeg naroda, konačno počela a zanimljivo je da u isto vrijeme s gore spomenutim biskupima i Sveti Otac Papa Franjo poziva čitav svijet, sve vjernike na molitvu za zaštitu svetom Mihaelu i svakodnevnu krunicu.

Oružje protiv Velikog tužitelja

Naime, i sveti Otac odlučio je pozvati vjernike iz cijeloga svijeta da svakodnevno mole krunicu tijekom čitavog marijanskog mjeseca listopada i sjedine se tako u zajedništvu i pokori, kao Božji narod, moleći od Svete Majke Božje i sv. Mihaela Arkanđela da štite Crkvu od đavla koji nas uvijek želi odijeliti od Boga i jedne od drugih, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Izvjestili su da se proteklih dana, prije polaska na putovanje u baltičke zemlje, Sveti Otac susreo s fra Frédericom Fornosom S.I., međunarodnim direktorom Svjetske molitvene mreže za Papu i zamolio ga da proširi u čitavome svijetu taj njegov poziv svim vjernicima, pozivajući ih da na kraju krunice izmole drevnu molitvu „Sub tuum“ (Pod obranu se tvoju utječemo) te molitvu sv. Mihaelu Arkanđela koji nas štiti i pomaže u borbi protiv zla (usp. Otk 12, 7-12 ).

Molitva – rekao je Papa prije nekoliko dana, 11. rujna, u homiliji u Svetoj Marti, citirajući Knjigu o Jobu – je oružje protiv Velikog tužitelja. Samo ga molitva može poraziti.

Ruski mistici i veliki sveci svih tradicija savjetovali su, u trenucima duhovnog nemira, skloniti se pod plašt Svete Bogorodice izgovarajući molitvu „Sub tuum“.

U molitvi „Sub Tuum Praesidium“ se kaže: “Sub tuum praesidium confugimus Sancta Dei Genitrix. Nostras deprecationes ne despicias in necessitatibus, sed a periculis cunctis libera nos semper, Virgo Gloriosa et Benedicta”. (Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli vazda oslobodi. Djevice slavna i blagoslovljena).

Ovom zagovornom molitvom, Sveti Otac poziva vjernike cijeloga svijeta da se mole Svetoj Majci Božjoj da stavi Crkvu pod svoj zaštitnički plašt: da je čuva od nasrtaja zloga, velikog tužitelja, te da ona istodobno postane sve više svjesna pogrešaka, zabluda, zlostavljanja počinjenih u sadašnjosti i u prošlosti te da se bez imalo oklijevanja upusti u borbu kako zlo ne bi prevladalo.

Sveti je Otac također zatražio da se molitva krunice tijekom mjeseca listopada zaključi molitvom koju je napisao Leon XIII.:

“Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen”. (Sveti Mihaele Arhanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali. Amen).

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI