KATOLICI DILJEM SVIJETA UZNEMIRENI! Zastrašujuće božanstvo postavljeno na sveto mjesto kršćanskih mućenika!

screenshot

Mnogi su katolici ogorčeni i uznemireni…

Od sada pa do ožujka 2020 godine u službi izložbe koja slavi slavni grad Kartagu, na ulazu u rimski Koloseum postavljen je divovski kip drevnog božanstva Kanaanaca i Kartažana, Molaha. Molah je stravično okrutno božanstvo koje zahtjeva ubijanje djece kao čin obožavanja. Mnogi su vjernici zgroženi postavljanjem ovog zastrašujućeg idola u rimski Koloseum jer je to mjesto, sveto mjesto zbog svete i prolivene krvi mnogih zaklanih kršćana, a na tom mjestu obavlja se i križni put u spomen njihove žrtve i prolivene krvi za Krista.

Katolički portal Lifesitenews izvijestio je o uznemirenim hodočasnicima koji su se javili rekavši kako je taj prizor svim kršćanima jednostavno strašan. ‘Toliko smo bili uzbuđeni jer ćemo vidjeti Koloseum. No na ulazu nas je dočekao poganski idol Molak. Svi koji dolaze u Koloseum moraju proći pokraj njega. To je ruganje mučeništvu ranih kršćana’, kazala je hodočasnica Alexandra Clark zatečena viđenim.


Ime poganskog božanstva Molaka zapisano je u Bibliji a spominje se i u mnogim drugim kulturama. Starogrčki povjesničari zabilježili su da je paljenje žive djece pred ovim božanstvom bila uobičajena praksa u Kartagi.

Molek se također nekoliko puta spominje u knjizi Levitskog zakona u kojem je strogo zabranjeno žrtvovati djecu. Mnogi tradicionalniji katolici tvrde da je postavljanje ovog kipa na ulaz Koloseuma ironičan jer se poklapa s Amazonskom sinodom i ostalim poganskim božanstvima koji su preplavili ‘sveto mjesto’. Katolici su ogorčeni i zbunjeni, izvještava Lifesitenews.No, ne možemo ne zamijetiti simboliku postavljanja ovog idola baš na mjesto svetih mućenika. Iako je riječ o povijesnom kipu kojem su se žrtvovala djeca, možemo se zapitati ponavlja li se povijest, jer je preko 50 milijuna djece i danas,  u 21. stoljeću žrtvovano pod srcem majke, svake godine. To su mućenici novog doba.  Je su li oni koji su postavljali kip imali što za poručiti između redova? Klanja li se svijet i dalje Molahu? Jer vidljivo je, bar po krvnoj žrtvi djece,  nismo se kao čovječanstvo mnogo odmakli od vjere Kanaanaca i Kartažana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI