KRŠĆANI NAJPROGONJENIJI NA SVIJETU Amerika na popisu progonitelja kršćana!

Po prvi puta na popisu onih koji progone kršćane našao se i SAD. Razlog tome je sve snažnija netrpeljivost prema kršćanin od strane LGBTQ zajednica te drugih 'open mind' organizacija za ljudska prava.

Više od 90 tisuća ubijenih kršćana, više od 200 milijuna prognanih i 500 do 600 milijuna onih koji se ne usude ispovjediti Isusa u svijetu – to su plodovi prošle 2016. godine. Prema izvješćima Sjeverna Koreja najopasnije je mjesto za kršćane, a većina najgorih mjesta za kršćane su muslimanske zemlje. Međutim, ove godine na popisu zemalja koje najviše progone kršćane našao se i SAD u kojoj su progoni povećani za više od 100 posto u samo godinu dana. Prema Open Doors organizaciji utvrđeno je da progon kršćana raste na globalnoj razini već treću godinu za redom što je alarmantno i daje nam nagovijestiti da je riječ o najsnažnijim progonima kršćana u povijesti. Na popisu progonitelja uz SAD, našao se Afganistan i Somalija kao gorke zemlje za kršćane, a slijedi ih Pakistan i Sudan. Open Doors tako kaže da je i dalje ekstremni islamizam globalni pokretač progona u svijeta odgovoran za ubijanje, tlačenje i zatiranje kršćana u 35 od 50 zemalja koje su se našle na listi progonitelja. Na tisuće crkava je razoreno a Afganistan, Sjeverna Koreja, Somalija, Turkmenistan i Jemen najopasnije su zemlje za posjedovanje Biblije jer se kršćani automatski u tim zemljama ubijaju ili odvode u radne logore ako budu uhvaćeni s Biblijom u vlasništvu. Vjernici se također diljem svijeta suočavaju s mučenjima, odsijecanjima glava, silovanjima i gubitkom svojih domova – upozoravaju iz Open Doorsa. David Curry predsjednik i izvršni direktor otvorenih vrata u SAD-u: Progoni kršćana rastu nezaustavljivo. Nije dovoljno samo objavljivati vijesti o smrti kršćana, važno je djelovati brzo’. Ovi podaci za kršćane na zapadu pokazatelj su da mi moramo zagovarati one koji nemaju te privilegije vjerske slobode kao i mi, dodaje Curry i zaključuje: Nadam se da će Trump pozabaviti vjerskim slobodama i u SAD-u i u svijetu!

Po prvi puta na popisu onih koji progone kršćane našao se i SAD. Razlog tome je sve snažnija netrpeljivost prema kršćanin od strane LGBTQ zajednica te drugih ‘open mind’ organizacija za ljudska prava. To je zanimljivo jer SAD na taj popis dolazi pod vlasti Baracka Obame – čovjeka koji je iz nerazumljivih razloga dobio i Nobela za Mir. Naime, organizacija Open Doors još 2014. godine pri objavi popisa progonitelja kršćana upozorila je kako su zastrašujući progoni kršćana koji traju i danas počeli u iznenadno i upravo u zemljama u kojima je intervenirao SAD, odnosno u zemljama u kojima je bio mir sve dok se SAD nije upetljao namećući tim zemljama svoju demokraciju! A upravo zbog te demokracije koju je SAD uzgajao u SAD-u i htio je proširiti na čitav svijet danas je SAD na popisu progonitelja, što nam daje pravo za zamisliti se – je li zatiranje Isusa Krista i kršćana i dalje pravi istinski motiv svih ratova i agendi svijeta?

U svakom slučaju, molite jer krv mučenika prolijeva se i danas!

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI