MUNJEVITO SE ŠIRI SVIJETOM! I Papa se iznenadio kad je ovo vidio

Pixabay

Kada svoje nevolje povjerimo našem nebeskom Ocu i blaženoj Majci, događaju se čuda. Tome su svjedoci svi koji su posljednjih godina, slijedeći savjet pape Franje prihvatili pobožnost Gospi koja razvezuje čvorove. Ispostavilo se da je ova pobožnost doista pobožnost za naše nemirno vrijeme, a sam sveti Otac svjedočio je nebrojenim čudesima po zagovoru Gospe pod ovim imenom. Ovdje je nekoliko razloga zašto bi je trebali zazivati u ovim vremenima, piše portal Dnevno.

1. Gospa prepreke pretvara u odskočne daske na putu prema svetosti

“Tko se pridruži Mariji u sjedinjenju s Isusom, tko joj pristupi u molitvi, ta će osoba moći riješiti svoje nevolje i razvezati čvorove svog života” (dr. Bertram Meier). Blažena Majka ublažava naše osobne borbe i strahove, noseći nas u svojoj utrobi dok nas ne rodi u vječnosti. Riječi su sv. Louisa de Montforta.

Sveti Augustin, nadilazeći samoga sebe, potvrđuje da su svi predodređeni, da bi bili suobličeni slici Sina Božjega, u ovom svijetu skriveni u utrobi presvete Djevice, gdje ih ta dobra Majka čuva, hrani, odgaja i čini da rastu sve dok ih ne iznese u slavu nakon smrti, što je zapravo dan njihova rođenja. Gospa će vas voditi na vašem putu, čak i kada vam se čini mračno i zbunjujuće.

2. Blažena Majka će izliječiti rane u vašem braku i obiteljiSvi mi imamo obiteljske podjele i borbe. Gospa, koja razvezuje čvorove želi se zauzeti za obitelj. Sveti Irenej je napisao: “Eva je svojom neposlušnošću vezala čvor sramote za ljudski rod; naprotiv, Marija ga je svojom poslušnošću razvezala.”

Izvorna slika Marije koja razvezuje čvorove nalazi se u crkvi svetog Petra u Augsburgu, u Njemačkoj od 1700. godine. Nastala je kao slika zahvalnosti za spašeni brak. Naime, u rujnu 1615. Wolfgang je zatražio savjet od oca Jakoba Rema da izbjegne razvod. Vlč. Rem je zatražio od njega vrpcu koja je korištena u ceremoniji vjenčanja kao tradicija vezanja ruku para, i koja je simbolizirala vječnu zajednicu. Zajedno su molili četiri puta, u razdoblju od dvadeset i osam dana, i zamolili Gospin zagovor. Zatim je vlč. Rem podigao vrpcu ispred slike Gospe, protresao je, i zamolio za njezin zagovor riječima: “U ovom vjerskom činu podižem bračne veze, da razriješim sve čvorove i izgladim ih.” Čvor se u trenu raspetljao, vrpca je postala snježno bijela, a njihov brak je zacijelio. Nakon toga nećak je od umjetnikaa naručio sliku Gospe koja razvezuje čvorove, a slika je tako zapanjujuća da se iz nje razvila cijela pobožnost koja je ubrzo pokorila svijet.

Na dnu slike prikazani su arhanđel Rafael i Tobija. Podsjećajući na priču o Rafaelovom zagovoru za mladi bračni par u opasnosti, to nas podsjeća na to kako Gospa, Majka milosti i milosrđa, zagovara bračne parove i obitelji koji su na udaru. “Oh! kako demoni drhte kad čuju ime Marijino!” (sv. Bernard)

3. Poput dobre majke, Gospa će vas čuvati u svom plaštu zaštite

“Marija koja razvezuje čvorove je Gospa koja razrješava sve probleme u životu i oslobađa nas od obmana na koje nas đavao veže.”, rekao je mons. Eduardo Garcia, pomoćni biskup Buenos Airesa i dodao: “Gospa, koja ravezuje čvorove pomaže brojnim ljudima u prevladavanju ovisnosti i pronalaženju ozdravljenja od zlostavljanja ili traume nakon pobačaja. Ona čudesno posreduje za bolesne i patnike, kao i za one kojima je potrebno obraćenje. Majka Marija pomaže pojedincima u teškoćama u financijama, poslu i dobivanju posla. Osim toga, mnogi se stavljaju pod njezino pokroviteljstvo, uključujući vladine dužnosnike, poslovne profesionalce i katoličke skupine. Kada stavimo svoje živote – i živote onih koje volimo – u njezine ruke, ona se brine o nama, baš kao što je to učinila za svog Sina. Marija nam pomaže u prevladavanju naše ranjenosti zbog istočnog grijeha i u našem životu. Ona nam pomaže usaditi vrline koje su nam potrebne na putu u raj.”

4. Naš Sveti Otac joj je jako odan

Dok je još bio student koji je studirao u Njemačkoj i doživljavao poteškoće u životu, papa Franjo je otkrio sliku Gospe, koja ravezuje čvorove. I sam kaže da je zanijemio od njene ljepote. Kao nadbiskup u Argentini, promicao je pobožnost prema ovoj Gospi, stavljajući njezinu sliku u svako pismo koje je poslao. Papa Franjo je također odabrao ovu sliku za prednju stranu svete čestitke tiskane za njegovo biskupsko ređenje. U tamošnjim crkvama izloženo je nekoliko slika Gospe koja razvezuje čvorove, a deseci tisuća hrle štovati je svaki mjesec. Tamo se mogu vidjeti posvetne pločice i naći mnoga svjedočanstva ozdravljenja, oslobođenja i od najtežih muka. a sve po molitve i devetnice koje zazivaju njezino pokroviteljstvo. Naš Sveti Otac napisao je nekoliko molitvi tražeći zagovor Majke Marije, kao što je ova u nastavku: „Ti, koja znaš razvezati čvorove našeg postojanja i poznaješ želje naših srca, priskoči nam u pomoć. Sigurni smo da ćeš, kao u Kani Galilejskoj, osigurati da se radost i slavlje vrate u naše domove nakon ovog vremena kušnje. Pomozi nam, Majko Božanske ljubavi, da se suobličimo volji Očevoj i da činimo ono što će nam reći Isus, koji je uzeo na sebe naše patnje i uzeo na Sebe naše tuge da nas, preko križa, vodi u radost uskrsnuća. Amen.” (Papa Franjo, Vatikan, 31. svibnja 2021.)

5. Ona će se zalagati za naš ratom razoreni svijet

Gospa, Pokvariteljica čvorova intervenirala je za mnoge ljude tijekom sukoba u njihovim zajednicama ili na međunarodnoj razini. Posebno je u ovim vremenima imperativ da se povjerimo našoj Presvetoj Majci. “Okupljamo se pred tobom, naša Djevica Majko, štovana na ovoj slici kao ona koja razvezuje čvorove. Zapravo, postoji mnogo čvorova koji vežu naše živote i naše aktivnosti. Oni su čvorovi sebičnosti i ravnodušnosti, ekonomski i društveni čvorovi, čvorovi nasilja i rata. . . Molimo te, Sveta Majko, razriješi čvorove koji nas tište materijalno i duhovno, da radosno svjedočimo tvog Sina i Gospodina našega Isusa Krista. (Papa Franjo, Vatikan, 31. svibnja 2021.)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI