NEKIM POLITIČARIMA OVO SE NEĆE SVIDJETI! Papa Franjo jasno im je poručio što misli o pobačaju!

Papa Franjo je u avionu na putu za Slovačku dao veliki intervju.

Novinar ga je pitao treba li političarima koji podržavaju abortus dopustiti da se pričeste?

“Abortus: to je više od problema, to je ubojstvo, tko pobaci, ubija, nema drugih riječi. Uzmite bilo koju knjigu o embriologiji. Treći tjedan nakon začeća, svi organi su već tamo, čak i DNK … to je ljudski život, ovaj ljudski život se mora poštivati, ovo načelo je tako jasno! Onima koji ne razumiju postavio bih ovo pitanje: je li ispravno ubiti ljudski život kako bi se riješio problem? Je li ispravno unajmiti ubojicu da ubije ljudski život?


Znanstveno je to ljudski život. Je li ispravno izvaditi ga radi rješavanja problema? Zato je Crkva toliko oštra po tom pitanju, jer ako to prihvati, to bi bilo kao da prihvaća svakodnevno ubojstvo. Šef države mi je rekao da je demografski pad počeo jer je tih godina postojao tako snažan zakon o pobačaju da je izvršeno šest milijuna pobačaja, što je ostavilo posljedicu pada rađanja u društvu te zemlje. To je bilo poput prihvaćanja svakodnevnog ubojstva,” odgovorio mu je papa.

Nije precizirao što učiniti s političarima koji javno podupiru pobačaj i žele se pričestiti. Napomenuo je samo da to određuje župnik koji mora biti župnik svima i onima koji su izopćeni te pritom paziti na bliskost i suosjećanje te suzdržati se od ulaska u politiku.Dodao je i da on baš nikada nije odbio nikome svetu Pričest ali je priznao da nikada nije ni imao tako jasnu dvojbu ispred sebe. Ipak je napomenuo: “Pričest nije nagrada za savršene, zar ne?”

Papa je u avionu govorio i o cjepivima protiv Covida. Otkrio je da su u Vatikanu svi cijepljeni osim male skupine ljudi koju proučavaju kako im pomoći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI