NIJE UZIMAO NIKAKVU HRANU ČAK 19 GODINA! Evo kako je to moguće!

Screenshot

Kad vam svi kažu da je nešto nemoguće, sjetite se ovoga!

Katolička crkva je, kao ni jedna druga, obasuta brojnim milostima i mistikom koja osim što zapanjuje, prkosi znanosti koja se danas postavlja kao najveće dostignuće čovječanstva. Znanost je egzaktna, rekli bi znanstvenici, ali i nije toliko ako imamo na umu da postoje oni koji svojim životima dokazuju njezinu nesavršenost u svakom smislu. Tijela svetaca koja se ne raspadaju i desetljećima nakon zemaljske smrti, brojna čudesa, darovi i ozdravljenja koja prkose svim znanstvenim dostignućima, a naposljetku i mistici koji su godinama živjeli bez hrane, samo su neki od primjera da ono što je čovjeku nemoguće, u Bogu je moguće.

Jedan od takvih primjera jest i svetac čiji spomendan slavimo danas 25. rujna. Sv. Nikola von Flue rodio se u dobroj katoličkoj obitelji u Švicarskoj, oženjen je bio s Dorotheom i otac desetero djece. Nakon pedeset godina obiteljskog života čuo je unutarnji glas kako ga zove: ‘Ostavi sve i slijedi me, Bog će se za te pobrinuti!’ Sve je ostavio. Bosonog, pokriven dugom grubom tkaninom, bez novca, držeći krunicu u ruci živio je u osami u jednoj provaliji pod brdom Flue. Devetnaest godina nije uzimao hranu, a blagovao je samo svetu euharistiju.

I nije jedini!

Sveta Katarina Sijenska živjela je u četrnaestom stoljeću, proglašena je svetom 1461. godine. Punih osam godina živjela je samo od svete euharistije, bez hrane i vode.Marta Robin – mističarka koja je uz Kristove rane, takozvane stigme, imala milost da je čak pedeset i jednu godinu živjela samo od euharistije, bez vode i hrane!

Alexandrine Da Costa, portugalska mističarka koja je više puta proživljavala muku Kristovu… Jednog dana čula je kako joj Gospodin progovara: ‘Više nećeš uzimati hranu tvarnu. Tvoja hrana bit će moje Tijelo, tvoje piće bit će Krv moja i tvoj život mojim će biti… Želio bih da svi u svijetu vide snagu euharistije i snagu moga života u dušama ljudskim.’ Od tada trinaest godina nije uzimala nikakvu hranu i piće osim svete euharistije.

Therese Neumann, njemačka mističarka bila je paralizirana, u krevetu, mišići su joj jako oticali, a od 1922. uzimala je samo tekuću hranu. Polagano njezina glad i žeđ potpuno iščezavaju i od Božića 1926. nije uzimala nikakvu hranu osim euharistije i tako idućih trideset pet godina.

Osim navedenih, još je 20-ak katoličkih svetaca i mističara, koji su uspjeli jedno vrijeme (neki više, neki manje) živjeti bez hrane samo uz svetu euharistiju i duboku molitvu koja je hranila njihovu dušu po Božjim milostima.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI