ODRŽAO MISU ZA POKOJNIKA: Djevojčica tvrdi da je vidjela oca kako se diže prema nebu

U 17. stoljeću, u benediktinski samostan Santa Maria de Montserrat u Kataloniji, benediktinskom opatu Millánu de Mirandu došla je uplakana djevojčica koja je svećenika tražila da održi tri mise za dušu njezinog pokojnog oca.

Djevojčica je bila u potpunosti uvjerena kako će tri svete mise ubrzati put njezinog oca od čistilišta do raja i tako ublažiti njegove trenutne patnje u čistilištu.

Dirnut njezinom vjerom opat je prikazao misu za njezinog oca već sutradan.


Tijekom svete mise djevojčica je klečala. U jednom trenutku ugledala je oca u blizini oltara gdje je opat držao svetu misu. Opisala je kako je njezin otac bio okružen strašnim plamenovima te smješten na zadnjoj stepenici ispod oltara. Opat je čuo što je djevojčica vidjela te ju je zamolio da stavi komadić platna na tu stepenicu gdje je vidjela oca da kleči.

Stavivši platno ono se zapalilo. Ovaj događaj protumačen je kao pročišćenje njezina oca plemenom čistilišta.Prikazana je i druga misa za dušu ovog čovjeka. Njegova kćer opet ga je ugledala na svetoj misi. Ovaj put je bio korak do đakona i bio je odjeven u živopisno obojeno odijelo, kako je opisala djevojčica. U ovoj fazi otac je još bio u čistilištu, ali ga više nije doticao plamen čistilišta.

Na trećoj svetoj misi vidjela je oca zadnji put. Tijekom euharistijskog slavlja ugledala ga je obučenog u bijelo odijelo. Potom, po završetku mise, dogodilo se nešto izvanredno.

Djevojčica je uskliknula: “Eno mog oca, odlazi, diže se prema nebu”. Nakon ovog događaja znala je i bila mirna jer otac joj je primljen u Kraljevstvo nebesko.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI