OVO ODBIJA DEMONE! Egzorcist: ‘Učinite ovo s kućom i niti jedan demon više neće ući u nju’

Iz bogatog iskustva s opsjednutima svećenik je progovorio o važnosti ovog postupka za vašu kuću i prostorije u kojima boravite, jer nikad ne znate tko vam dolazi u dom.

“Opsjednuta žena bila je daleko od svoje sobe zbog nekog posla. Njoj nije bilo poznato, ali blagoslovio sam joj sobu i pomoću svete vode. Također sam posuo egzorciziranu sol u uglovima po podu. Zatim sam uzeo blagoslovljeno ulje i napravio znak križa na vratima, prozorima i nadvratnicima. Ali kad sam otišao, ljudsko oko nije moglo vidjeti da je nešto drugačije.

Sutradan mi je poslala poruku:


Opsjednuta žena: Jeste li učinili nešto mojoj sobi?
Svećenik-egzorcist: Zašto pitate?
Opsjednuta žena: Blagoslovili ste moju sobu.
Svećenik-egzorcist: Kako to znate?
Opsjednuta žena: Nešto se promijenilo. Demoni ju mrze i ne mogu ući.

Ova kratka razmjena bila je potrebna. Prvo, pomoglo nam je potvrditi da je žena opsjednuta. Imala je “okultno znanje”. Nema šanse da je mogla znati da sam blagoslovio i egzorcizirao njenu sobu. To je znanje primila putem demona. Posjedovanje okultnog znanja snažan je znak istinskog posjedovanja. Drugo, potvrđuje moć i važnost svećeničkog blagoslova, osobito blagoslova naših domova. Demoni ga mrze i odbijaju ga.Druga opsjednuta žena rekla je da kad ode blizu blagoslovljenog doma, ima velikih poteškoća ući u njega, slično kao u crkvu. Treća je rekla da je, kad je ušla u blagoslovljenu kuću, mogla vidjeti demona, koji ju je tipično mučio, kako bi ostala vani. Virio je kroz prozor dok je bila unutra, ali nije ušao. Blagoslovljeni dom sveto je mjesto i demoni u opsjednutima odbijeni su svetim.

Svima bi trebali biti blagoslovljeni domovi, po mogućnosti i svećenik bi na tome “trebao rado surađivati”.

No ako svećenik ili đakon nisu dostupni, revidirana Knjiga blagoslova Crkve (1989., str. 237-242) dopušta da laik blagoslovi dom. Nakon uvoda, čitanja iz Svetog pisma i zagovora, laik sa spojenim rukama moli molitvu blagoslova:

“Gospodine, budi blizu svojim slugama koji se useljavaju u ovaj dom i pitaju za vaš blagoslov. Budi im sklonište dok su kod kuće, njihov pratilac kad su odsutni, a njihov rado viđeni gost kad se vrate. I na kraju primite ih u prebivalište koje ste im pripremili u svojoj Očevoj kući, u kojoj će živjeti zauvijek. Amen.”

Zatim se ljudi i dom poškrope svetom vodom dok predvodnik molitve kaže: “Neka nas ova voda podsjeti na naše krštenje u Krista, koji nas je otkupio svojom smrću i uskrsnućem.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI