OVO SU SVA ČUDA ASIŠKOG OPROSTA: Doznajte sve o razgovoru s Kristom koji je uzdrmao crkvu prije 800 godina

foto: flickr

Tko ispunjava uvjete da im se izbrišu grijesi, kamo trebaju ići, kako trebaju ići?

Svake godine od podneva 1. kolovoza do ponoći 2. kolovoza slavi se Asiško oproštenje koje se naziva i Porcijunkulski oprost.

To je potpuni oprost od grijeha, koji se može dobiti za sebe ili za osobu u čistilištu.
Svi vjernici koji u ovom razdoblju posjete franjevačku crkvu bilo gdje u svijetu dobit će oprost uz uobičajene uvjete sakramentalne ispovijedi, euharistijske pričesti i molitve na nakane Svetog Oca.

Ovaj oprost potječe iz 13. stoljeća, a dobio ga je sveti Franjo Asiški zamolivši Isusa Krista izravno u ukazanju.

Cijela povijest odobravanja Asiškog oprosta imala je nekoliko intervencija Isusa i Njegove Majke, koji su bili zaduženi za omekšavanje Papinog srca, prije zahtjeva za trajnim oprostom, za zajednicu, i bez velikog truda od pokornika.
Ovdje ćemo ispričati priču o tome kako je sveti Franjo zamolio Isusa i Djevicu Mariju za oprost, uvjete koje mu je Gospodin postavio, njegovo upravljanje pred Papom za njezino proglašenje i razne nadnaravne događaje koji su se oko njega događali.Jedne noći u srpnju 1216. godine, mali je fratar usrdno molio u svojoj maloj špilji u šumi, preklinjući Svemogućeg Boga da se smiluje jadnim grešnicima, sjećajući se riječi Gospodina, “ako ne čine pokoru, svi će propasti”. >>> više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI