OZDRAVIO UZ POMOĆ SVETOG CHARBELA: ‘Ja ću ga izliječiti od raka i bit će dobro’

Dječak Elio iz Libanona rođen je kao normalan zdrav dječak, aktivan kao i sve druge bebe njegove dobi.

Jednog dana Elio se probudio bolestan, s temperaturom i njegovi roditelji odveli su ga doktoru.

Rezultati su pokazali da Elio ne samo da ima visoku temperaturu, već mu je dijagnosticiran rak.


Iako devastirani viješću, roditelji su odlučili sve svoje povjerenje staviti u svetog Charbela kojem su se molili za izlječenje od raka. Odvezli su dijete do crkve svetog Ilije u Libanonu te su tamo spavali nekoliko noći. Dok su molili s djetetom pred Isusom, redovnica je pristupila roditeljima te im rekla: Uzmite ovu vatu s tekućinom svetog Charbela i utrljajte je na tijelo malog Elija i sveti Charbel će izliječiti vašeg sina. Eliovi roditelji su to i učinili.

Ostali su još nekoliko dana prespavati u crkvi nakon čega su se vratili u bolnicu kako bi Elio primao propisanu terapiju. Jedne noći majka je sanjala svetog Charbela koji dolazi u bolesničku sobu njezina sina i moli nad njim. U snu sv. Charbel se okrenuo prema njoj i rekao: ‘Ne boj se, ja ću ga izliječiti od raka i bit će dobro’. Majka je tada pala na koljena i počela ljubiti njegova stopala za zahvalu za ozdravljenje sina. Sveti Charbel ju je podigao s poda i rekao joj: ‘Nemojte to činiti, Elio će biti dobro, ozdravila ga je vaša vjera’.Dva dana nakon tog događaja u snu, doktori su proveli rutinske pretrage da vide kako napreduje rak. Na veliko iznenađenje, rezultati ispitivanja pokazali su da je rak u potpunosti nestao iz tijela malog Elia. On je bio posve zdrav. Šokirani liječnici pitali su majku kako je to moguće, a ona je posvjedočila: ‘Bio je to sveti Charbel’.

Ovo je samo jedno od tisuće svjedočanstava po zagovoru svetog Charbela kojeg su već počeli nazivati i svecem – čudesa, jer njegov život posebice nakon njegove zemaljske smrti postaje znak čuda u ovome svijetu. Zaista nebrojena su svjedočanstva ozdravljenja od neizlječivih bolesti, a nedavno smo pisali i o izlječenju trajne sljepoće kod jedne majke koja je samo blagoslovljena svečevom relikvijom.

Libanonskog svećenika redovnika Charbela Machlufa proglasio je Papa Pavao VI. blaženim 5. prosinca 1965. a svetim 9. listopada 1977. godine. Živio je kao pustinjak u uvjerenju da siromaštvo, pokora i askeza oslobađaju dušu da se uzdigne prema Bogu.

Na dan smrti dogodilo se čudesno ozdravljenje mladića Sabe Tannusse. On je u pratnji svoje majke stigao u samostan Annaya upravo kad se proširila vijest o svečevoj smrti.

Majka mladića je bila žalosna jer je smatrala da su došli prekasno: ne može preporučiti sina u molitvu i svečev blagoslov. Htjela se vratiti sa sinom. No mladić je ostao da vidi tijelo Božjeg Sluge i da ga dotakne. Oko tri sata poslijepodne uspjelo je mladiću približiti se tijelu izloženom u kapeli. Charbelovu ruku stavio je na svoja prsa i žarko molio. Mladić je osjetio kako je snaga prošla njegovim tijelom. Uspravio se, prohodao posve zdrav. Oko Charbelova groba treperilo je svjetlo 45 dana i noći. Na grobu je bio poseban miris. Samo u prva tri mjeseca nakon smrti oca Charbela zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovu zagovoru. Od tog čuda uslišanja se redaju na stotine i tisuće kod Charbelovog groba. Njegov grob posjećuju i časte ne samo kršćani već i muslimani.

Zajednički opat svih samostana Libanonskog područja izvijestio je patrijarha Maronitske Crkve Elias Hoyeka o glasu svetosti i uslišanjima na grobu oca Charbela. Zamolio je dozvolu da se otvori grob i njegovo tijelo prenese u novu grobnicu. Patrijarh je to odobrio.

U nazočnosti opata samostana i mnoštva vjernika otvorili su Charbelov grob. Mrtvo tijelo oca Charbela našli su potpuno netaknuto, kakvo je izgledalo na dan njegova prelaza u vječnost. Njegovo redovničko odijelo je bilo uredno premda je kod ukopa lijes položen u grob pun vode. Svi prisutni kod iskapanja su jasno prepoznali tijelo pokojnog oca Charbela. Narod je govorio: “Ovo je mrtvo tijelo Svetog Charbela.” Tijelo je bilo podignuto, položeno u drveni lijes i postavljeno u nišu samostanske kapele.

Uz pojavu neraspadnutog mrtvog tijela oca Charbela bila je i još jedna pojava. Tijelo pokojnog Charbela je izlučivalo mješavinu crvene i bijele tekućine. U kapeli se jasno osjećao miris krvi. Redovnici su dva puta tjedno mijenjali odijelo i čistili tragove krvi, koja je posebno bila vidljiva na albi, ali se izlučivanje ponavljalo i dalje. Ta tekućina skuplja se na posebne vatice kojima se onda mažu bolesni i potrebni diljem svijeta. Mnogo je ozdravljenih, a među njima je i oboljeli dječak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI