PADRE PIO I NATUZZE EVOLO – dva života ista poruka – POSLUŠNOST!

“Ja sam crv zemlje”, govorila je za sebe Natuzza Evolo (85) iz mjesta Paravati u regiji Calabriji

Dviju skromnih osoba koje Boga traže ne u filozofskim raspravama, nego u vlastitom životnom iskustvu, iskustvu ljubavi i  patnje, u vlastitom načinu “nošenja križa”.

Pija i Natuzzu Crkva je progonila, optužila ih za ludilo, a potom im je priznat dar bilokacije i dar komuniciranja s pokojnicima te s anđelima. Luciano Regolo, pisac već vrlo uspješnih knjiga o Natuzzi, marno pravi usporedbu između tih dviju velikih osobnosti: izvanredno istraživanje obogaćeno neobjavljenim svjedočanstvima koja je sam prikupio, a koja čitanje čine još življim i uzbudljivijim. Na vidjelo izlazi toliko mnogo podudarnosti da navode na pretpostavku kako su Padre Pio i Natuzza na zemlju poslani da prenesu istu poruku: Ako patnju prihvatiš u Božje ime, raj se spušta na zemlju i možeš iskusiti istinsku  radost.

 “Ja sam crv zemlje”, govorila je za sebe Natuzza Evolo (85) iz mjesta Paravati u regiji Calabriji. Umrla je na blagdan Svih svetih, 1. studenoga¸2009., a na njezinoj sahrani, na kojoj je govorio biskup mjesta Mileto mons Luigi Renzo, bilo je 2.  studenoga 2009., oko 30 tisuća vjernika.  Natuzza Evolo, rodila se 23. kolovoza 1924. u mjestu Paravati i već je sa 10 godina dobila prve stigme, više puta joj se ukazala ne samo Gospa, već i Isus, pa i pokojnici, te je imala mnogo posjetitelja, sljedbenika. Udala se kada je imala 20 godina s mještaninom Pasqualeom Nicolaceom s kojim je imala petoro djece. Zanimljivo je kako je ta žena, praktički nepismena, govorila na raznim jezicima kada je bila u svojoj mističnoj fazi. Govorila je čak i na aramajski.

Natuzza Evolo bila drugačija, skromna i bez obzira što je imala stalna ukazanja i stigme, nije se time hvalila, nije to isticala na sva zvona i prije svega uvijek je bila poslušna prema biskupima, slušala je njihove savjete.

Crkvi nije lako odlučivati kod takvih fenomena. No, poslušnost prema Crkvi onih koji imaju stigme, onih koji govore o ukazanjima, a posebno ako te osobe prihvaćaju crkvene upute, pa ako su one i restriktivne, jedan je od temeljnih kriterija za daljnju analizu fenomena.“Na tom polju je strpljenje temeljni element” kojim se povodi Kongregacija za nauk vjere, rekao je tadašnji njezin pročelnik kardinal Jospeh Ratzinger, sadašnji Papa u MIRU.. Tada je Ratzinger kazao, a što je objavljeno u knjizi, kako “ni jedno ukazanje nije potrebno vjeri. Objava je završena s Isusom Kristom”. No, istodobno “ne možemo spriječiti Bogu da nam se obraća, u ovo današnje vrijeme, preko običnih ljudi i putem izvanrednih znakova” koji prijavljuju nedovoljnost kultura koje vladaju nama, a obilježene su racionalizmom i pozitivizmom, govorio je Ratzinger. To je zasigurno ključ kojim treba gledati na držanje Crkve prema fenomenima kakav je i onaj u Međugorju.Izvor: Krugoval Domovina

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI