PISMO DJEČAKA ISUSU NAĐENO NAKON 82 GODINE: ‘Želim se žrtvovati kako bih ti zahvalio i zamolio te da se pobrineš za tatu, te da uskoro okončaš rat’

Laura Cry | Facebook

Pismo dječačića Isusu, napisano prije 82 godine na početku Drugog svjetskog rata, nedavno je pronađeno na dnu ladice komada namještaja u Francuskoj.

Ono pokazuje snažnu i vrlo svjesnu vjeru djece koja su tada pristupala Isusu u svetoj Pričesti.

Također, svjesnost o žrtvi koja danas tako iščezava iz Crkve danas, čak i kod odraslih.


Bilo je to 17. prosinca 1939. Mali Pierre, iz grada Mazameta u Tarnu (južna Francuska), napisao je, između ostalog:

“Dragi mali Isuse, da me pripremiš za prvu pričest, molim te da mi ove godine ne donosiš igračke. Želim se žrtvovati kako bih ti zahvalio i zamolio te da se pobrineš za tatu, te da uskoro okončaš rat kako on više ne bi bio prisiljen otići daleko tamo gdje se vode borbe”.Nakon 82 godine, pismo, zaboravljeno unutar starog noćnog ormarića, pronašla je druga obitelj u regiji. Dirnuti dječjom vjerom odlučili su potražiti njezinog autora.

Laura, kći novih vlasnika kuće, obratila se društvenim mrežama kako bi pronašla Pierrea i vratila mu njegovo pismo upućeno Isusu. Ona je napisala: “Pronašli smo malo blago skriveno u starom komadu namještaja u kući. Željeli bismo pronaći vlasnika ili člana njegove obitelji kako bi mu dali ovu vrlo dirljivu poruku. Prema izvješću na francuske katoličke web stranice Famille Chretienne, Laura je imala malo podataka koji bi joj pomogli da pronađe autora. Znala je samo datum i mjesto pisma, kao i ime dječaka koji ga je napisao, Pierrea, i njegovog brata Josepha, jer ga je Pierre spomenuo u pismu.

Prije nego što se obratila društvenim mrežama, obitelj je tražila prethodnog vlasnika kuće kako bi pokušala saznati tko je bio vlasnik tog namještaja. Također su tražili informacije od biskupije i gradske škole, ali bez uspjeha.

Tada je Laura svoju potragu odnijela na Facebook. Njena poruka podijeljena je više od 7000 puta. Nekoliko dana kasnije stupila je u kontakt s Pierreovom kćeri.

Laura je tada saznala da je Pierre imao 7 godina kada je napisao pismo. Još uvijek živi u Mazametu, ali se malo sjeća tog dalekog vremena. Ipak, obitelj je pronašla nekoliko drugih dokumenata koji pokazuju da je on autor poruke, uključujući zapise o njegovoj prvoj pričesti i njegovoj krizmi.

Osjetljivost duše s kojom su djeca bila pripremljena za svoju prvu svetu pričest je upečatljiva. Zapravo, Pierre je također napisao: “Mali Isuse, čekam te! Blagoslovi sve one koje volim.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI