Prava istina o krunici Božjeg milosrđa! Evo tko je iz nje izbacio ime – Isus

Mnogi i dalje krivo mole krunicu koju nam je dao sam Isus

Jelena Vuković, koordinatorica štovatelja Božjeg milosđa govori kako se ponovno susreće s ogorčenim predbacivanjem štovatelja pobožnosti i krunice Božjeg milosrđa koji neumorno pitaju gdje je nestalo ime – Isus – iz navedene krunice. Kako govori u priopćenju, neki još poučavaju druge da ne mole dobro te govore kako Isusa nismo trebali zamijeniti zamjenicom.

Naime, kaže, kako se u Hrvatskoj dugo vremena molio zaziv: „Po pregorkoj muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelome svijetu!“

Međutim, taj naziv nije točan, navodi Vuković i to iz jednostavnog razloga; Isus je dao svetoj Faustini drugi naziv i on glasi: „Po Njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.“

Zbog toga je 23. rujna 2012. na susretu Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa ustanovljena Komisija za usuglašavanje pobožnosti u čast Božjem milosrđu. Ova komisija  vratila na poljski izvornik teksta kojeg je Isus Krist objavio svetoj Faustini te u savjetovanju s teolozima i jezičarima predložila hrvatskim biskupima prijevod koji je najtočniji. Odnosno, točne Isusove riječi koje je Isus rekao svetoj Faustini. A te riječi ne sadrže ime Isus koje smo mi Hrvati očito sami dodali.Objava krunice Božjega milosrđa sv. Faustini… iz Dnevnika čiji je prijevod odobren glasi ovako:

… Drugi dan ujutro, kada sam ušla u našu kapelicu, čula sam u nutrini ove riječi: Koliko god puta uđeš u kapelicu, izmoli odmah tu molitvu koju sam te jučer naučio. Kada sam izmolila tu molitvu čula sam u duši ove riječi: Ovo je molitva za ublaženje mojega gnjeva, molit ćeš je devet dana na običnoj krunici na sljedeći način: najprije izmoli jedan Očenaš, Zdravomarijo i Vjerujem u Boga…, a potom ćeš na zrncima „Očenaša“ moliti sljedeće: „Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo preljubljenoga sina Tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta“; na zrncima „Zdravomarija“ molit ćeš sljedeće: „Po Njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.“ Na kraju ćeš izmoliti triput ove riječi: „Sveti Bože, Sveti jaki Bože, Sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu.“ (Dn 476)

Iz koordinacije štovatelja Božjeg milosrđa još naglašavaju da je ova krunica omiljena te da je snažno sredstvo kojim se mogu isprositi brojne milsloti. Također, da trebamo biti poslušni Isusu koji nam je darovao ovu molitvu.

“Uz Očenaš, to je jedina molitva koju nas je naučio moliti sam Isus, tražeći da se moli na ublaženje Božjega gnjeva. Stoga molimo je rado, u poslušnosti samom Isusu, tražeći milosrđe za sebe i za čitav svijet.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI