PROGOVORIO MLADIĆ KOJI JE UZNEMIRIO VATIKAN! Grozota je ono što se tamo dogodilo…

Screenshot

Dvadeset šestogodišnji Alexandere Tschugguel iz Beča za vrijeme Amazonske sinode odletio je u Vatikan uzeo kipove poganskog idola Pachamame i bacio ih u rijeku Tiber što je izazvalo veliki nemir i reakcije kako Vatikana tako i svijeta. Naravno, i oduševljenje mnogih koji su se sablaznili na prisutstvo domorodačkog idola na zasjedanju sinode.
Za EWTN News ,Tschugguel je objasnio zašto je to učinio rekavši jednostavno da prisutnost Pachamama kipova krši prva Božju zapovijed.

‘Učinio sam to jer sam doznao da je riječ o kipovima koji predstavljaju plodnost odnosno Majku zemlju. Tada sam vidio i ritual u Vatikanskim vrtovima. Stvarno sam bio šokiran i pomislio kako se ti kipovi direktno suprotstavljaju prvoj Božjoj zapovijedi. Odlučio sam otputovati u Rim te sam u ranim jutarnjim satima otišao u crkvu uzeo kipove bacio ih i vratio se u Beč.

Za Cathwalk odogovorio je na pitanje: Vi ste bacili Pachamamu u Tiber i sada javno to priznajete. Zašto?

Najprije nismo htjeli izići u javnost. Htjeli smo da u središtu pozornosti bude djelo. No onda smo primijetili da se pozornost skreće na druge stvari, a zaboravlja se na onaj suludi zločin: postavljanje kipa urođeničkih kumira u Vatikanskim vrtovima i u jednoj crkvi. Postavljanje kumirskih kipova očito se protivi prvoj Božjoj zapovijedi i grozota je. Osim toga htio sam otkloniti nesporazume o našim stvarnim pobudama, jer pripisivali su nam ono što nije točno. A i uvijek priliči katoliku da se bori otvoreno.

Cathwalk: Uvijek je dobro preuzeti odgovornost. Jeste li svagda imali tako jasno katoličko uvjerenje?Alexander Tschugguel: Odrastao sam kao luteran, a s petnaest godina obratio sam se na katoličku vjeru. Ovog ljeta sam se oženio. Vjenčao nas je pomoćni biskup Athanasius Schneider – po starom obredu. Idem samo još na staru misu, najčešće k Petrovu bratstvu ili u oratorijansku crkvu sv. Roka u Beču. Imao sam sreću i blagoslov da nikad nisam primio pričest na ruku.

Cathwalk: Čini se da stara misa i Tradicija veoma pomažu da se razvije sensus fidelium, zdrav vjerski duh?

Alexander Tschugguel: Da, jer tradicionalna je vjera potpuna. Sadrži sve što je potrebno da se bude potpun i cjelovit katolik.

Cathwalk: Kako ocjenjujete Amazonsku sinodu i najnoviji razvoj događaja u Crkvi?

Alexander Tschugguel: Amazonskom sinodom htjelo bi se opet uvesti ideologije koje nisu crkveno-tradicionalne. Ideologije koje su već odbačene sad bi imale ući na mala vrata. Ali to ne može biti, da budu prihvaćena nekatolička mišljenja kao ono Jamesa Martina, u smislu: „prije je bilo tako, ali danas to više ne vrijedi“. To nije katolički. Vjera nije ovisna o vremenu. Ne želimo glumiti revolucionare, ali hoćemo da se prihvati tradicionalno pravilo.

Cathwalk: Gdje vidite budućnost Crkve?

Alexander Tschugguel: Traži se istinska katolička vjera. Puk je još vrlo vjernički i traži potpunu vjeru, kako ona dolazi do izražaja u Tradiciji i u staroj misi. Već sam dvaput sudjelovao u hodočašću u Chartres; svake godine sudjeluju tisuće madih. Ondje biva jasno što je bitno. Crkva treba biti svjetlo nevjernicima i okrepa vjernicima. Ali ona to može biti samo ako je očito usmjerena na Boga, a ne ako se klanjanja stvorenim kumirima. Zato je sasvim jasno da je budućnost Crkve ondje gdje se očuva tradicionalna, tj. potpuna katolička vjera.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI