ŠALJE GA PAPA FRANJO: Međugorje dobilo novog apostolskog vizitatora

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa mons. Aldu Cavallija apostolskim vizitatorom za Međugorje, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Mons. Cavalli dolazi u Međugorje nakon što je obnašao dužnost apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

Nastavlja misiju koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi od posljedica zarazom koronavirusa.


Mons. Aldo Cavalli rođen je 18. listopada 1946. godine u Leccu (Italija). Za svećenika biskupije Bergamo zaređen je 18. ožujka 1971. godine. Nakon svećeničkoga ređenja predaje književnost u sjemeništu te za to vrijeme završava studij političkih znanosti na katoličkome sveučilištu. Od 1975. godine je u Papinskoj crkvenoj akademiji u Rimu, okrunivši boravak završenim postdiplomskim studijem teologije i crkvenoga prava.

Služio je u nekoliko nuncijatura kao tajnik te u Državnome tajništvu Svete Stolice. Bio je apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. ožujka 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja (OPCW).Kako su objavili iz Župe Međugorje provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko pozdravio je imenovanje novog apostolskog vizitatora za Međugorje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI