SLOMILA JE NAPADAČA: Silovatelj je ubio djevojčicu! Događaj nakon smrti, potresa milijune

Svetu zaštitnicu Mariju Teresu Goretti, talijansku djevojčicu mučenicu rođenu iz gradića Corindala, prisjećamo se na dan 6. srpnja.

Rođena je 16. listopada 1890. godine u Corindalu u siromašnoj seljačkoj obitelju. Preselivši se u Ferriere di Conca, zajedno su s udovcem Giovannijem Serenellijem i njegovim sinom Alessandrom uzeli u zakup jedan posjed.

Marijin otac Luigi umro je od malarije i ostavio za sobom udovicu sa šestero djece, od kojih je Marija bila najstarija, a u vrijeme očeve smrti imala je samo devet godina. Dok je majka Assunta radila na posjedu, Marija je poput odrasle osobe brinula za kućanstvo i pazila na mlađu braću i sestre, ali i za obitelj Serenelli. Devetnaestgodišnji Alessandro Serenelli zaljubio se u dvanaestogodišnju djevojčicu, ali ju je pokušao silovati te mu se Marija oduprijela.


Dana 5. srpnja 1902. Alessandro ju je zatekao u kući samu i navalio na nju. Ona se branila, ali je Alessandro zgrabio nož i zadao joj 14 velikih rana. Ostavio ju je u lokvi krvi i pobjegao. Smrtno ranjena, Marija je preminula sljedećeg dana u bolnici dana u Nettunu, a svojem ubojici poručila: Opraštam ti i želim da dođeš u nebo“.

Alessandro Serenelli osuđen je na 30 godina zatvora s prisilnim radom. Jedne ju je noći vidio u snu kako odjevena u bijelo bere cvijeće i pruža mu ljiljane koji su izgorjeli u njegovim rukama. Alessandro se nakon sna mijenja i obraća vjeri te je iz zatvora pušten dvije godine prije.Na Božić 1937. godine uputio se u Corinaldo i zatražio oprost od Marijine majke Assunte.

Majka mu je odgovorila: “Kad ti je oprostila moja kćerka, kako ti ja ne bih mogla oprostiti?”

Tog je dana Alessandro zajedno s Marijinom braćom pristupio svetoj pričesti, a ostatak svog života proveo kao vratar jednog samostana.

Papa Pio XII. proglasio je 1947. godine Mariju Goretti blaženom, a 1950. godine svetom.

Uz pola milijuna vjernika, toj svečanosti bila je nazočna i njezina obitelj, majka Assunta te Marijina braća i sestre. Zaštitnica je mladeži, djece, djevojaka, tinejdžerki, siromaha, roditelja, mučenika, žrtava silovanja i zločina, oprosta i čistoće te mnogih naselja, učilišta, župa i crkava diljem svijeta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI